Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje. 

Dunkirk - Christopher Nolan
Wat: oorlogsfilm
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 106 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Het oorlogsdrama Dunkirk, met onder meer een rol voor One Direction-zanger Harry Styles, is nu al veelbesproken. De film laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde militairen omringd worden door hun vijand op zee in de buurt van Duinkerk. Bij pogingen van de soldaten om terug te keren naar huis, geholpen door burgerman mr. Dawson, sneuvelen vele kameraden. Regisseur Christopher Nolan is onder meer bekend van de films Inception en Memento

Summer 1993 - Carla Simón
Wat: drama, familiefilm
Waar: Eye, Amsterdam
Speelduur en leeftijd: 97 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten

Nadat haar ouders overlijden verhuist de zesjarige Frida naar haar oom, tante en hun dochter Anna. Frida heeft het moeilijk met het accepteren van haar nieuwe leven en wil eigenlijk niet opgenomen worden in haar nieuwe gezin. Vooral de kleine Anna moet het ontgelden. Ondertussen probeert Frida telkens te ontsnappen naar de stad waar ze vandaan komt. 

Wakefield - Robin Swicord
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 106 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Howard Wakefield, gespeeld door Breaking Bad-acteur Bryan Cranston, is een succesvol advocaat die besluit om zijn ogenschijnlijke perfecte leven op te geven. Stiekem houdt hij schuil op de zolder van zijn garage, terwijl hij vanaf afstand in de gaten blijft houden hoe het zijn vrouw en kinderen vergaat. 

Nocturama - Bertrand Bonello
Wat: drama, thriller
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 130 minuten, vanaf 16 jaar
Koop hier je kaarten

Een groep uiteenlopende jongeren bereidt een aanslag voor in Parijs. De exacte motieven zijn niet meteen duidelijk al blijkt wel dat de maatschappij waarin ze leven niet aansluit bij hun eigen idealen. Tegelijkertijd zijn de tieners angstig voor waar ze zelf toe in staat blijken te zijn en blijft er een vraag door hun hoofd rondspoken: Is er een morgen na een nacht vol ontploffingen?. Met Nocturama maakte regisseur Bertrand Bonello een controversiële film met veel vragen en zeer verschillende antwoorden. 

Beyond the Mountains and Hills - Me'ever Laharim Vehagvaot
Wat: drama
Waar: Kijkhuis, Leiden
Speelduur en leeftijd: 92 minuten
Koop hier je kaarten

Na 27 jaar in het leger, probeert David zijn draai te vinden in het moderne Israël. Met een dochter die protesteert tegen de huidige maatschappij en een vrouw die meer van hem verwacht, gaat het David niet altijd makkelijk af. Wat niet helpt, is dat hij steeds thuis zit. Totdat een vriend hem een baan aanbiedt bij een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt, waardoor de oud-militair weer een toekomst lijkt te hebben. Maar door deze beslissing raken hij en zijn familie steeds meer verstrikt in een web van duistere krachten die het alledaagse leven in Israël beïnvloeden.