Clouseau komt naar Carré in Amsterdam. De theatertournee door België en Nederland, waarmee Kris en Koen Wauters het dertigjarig bestaan van Clouseau vieren, is uitverkocht. Het concert in Carré is op 26 februari en maakt deel uit van de extra concerten die aan de theatertour zijn toegevoegd.

De tournee begint in oktober in Vlaanderen en zou aanvankelijk op 1 maart 2018 eindigen in het Muziekgebouw in Eindhoven. Clouseau maakte dinsdag bekend de tournee te verlengen tot en met zondag 18 maart. Naast Carré in Amsterdam zijn er ook concerten in Oostende, Brussel en Antwerpen aan de tournee toegevoegd.

Clouseau staat zondag 12 november in een uitverkocht theater in Heerlen en ook Tivoli in Utrecht en het Chassé Theater in Breda zijn uitverkocht. Koen en Kris Wauters geven de concerten in een kleine bezetting. Tussendoor vertellen de idolen van weleer anekdotes en verhalen over de ontstaansgeschiedenis van hun nummers.

Clouseau bracht in 1987 zijn eerste single uit met de naam Brandweer. De doorbraak volgde in 1989 met hits als Anne en Daar gaat ze. Clouseau nam deel aan het Eurovisiesongfestival in Rome, gaf meer dan honderd arena-shows en bracht twaalf Nederlandstalige platen uit.