De nieuwe musical A New Brain krijgt extra speeldata. De normale speelreeks van de productie, die vanaf volgende week te zien is op de Amsterdamse NDSM-werf, is vrijwel uitverkocht. Daarom heeft producent De Kernploeg besloten extra voorstellingen in te plannen op 19 en 20 juli.

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van componist Gordon Schwinn (Freek Bartels) die door een plotselinge hersenaandoening acuut geopereerd moet worden.

Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: kiest hij aan de vooravond van de operatie voor zijn dierbaren of grijpt hij dat moment aan om dat ene briljante nummer te schrijven waarmee hij, mocht de operatie niet slagen, het 'eeuwige leven' krijgt?

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Lone van Roosendaal, Tony Neef en Eva Poppink. De cast wordt begeleid door een live-band. A New Brain is een Nederlandse versie van een voorstelling die eerder een grote hit was op Broadway. De kaartverkoop voor de extra shows gaat vrijdag van start.