De weekendtips: bunkers verkennen met een zaklamp en springen op skapop

Ieder weekend worden in Nederland allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, theater, muziek en musea georganiseerd. NU.nl zet de leukste op een rij.

Zondag

Busker's Inn
Wat: muziekfestival
Waar: Volkshotel, Amsterdam
Gratis entree

Straatmuzikanten van over de hele wereld checken in bij het Volkshotel voor een jamsessie op bijvoorbeeld het dak van het hotel. Verwacht onder meer folk, blues, country en balkan. 

Martin Scorsese
Wat: tentoonstelling
Waar: Eye, Amsterdam
Kosten: 13 euro aan de kassa

Een tentoonstelling over het werk, leven en de passies van regisseur Martin Scorsese, die onder meer de films The Wolf of Wallstreet en de klassieker Taxi Driver maakte. 

Vegan pop-up dinner
Wat: culinair
Waar: Westside Slotermeer, Amsterdam
Kosten: 4 gangen voor 40 euro
Koop hier je kaarten 

Veganistisch eten is allang niet meer onmogelijk. De kok van het tijdelijke veganistische restaurant in Slotermeer wil dit graag vieren door uitgebreid voor gasten zonder daarbij vlees, vis of dierlijke producten te gebruiken. Schuif aan voor een zomerse en kleurrijke maaltijd.

Zomerkriebels
Wat: feest
Waar: Arnhem
Gratis te bezoeken

In de binnenstad van Arnhem wordt een bruisend zomerfeest georganiseerd, om het begin van een warme periode in te luiden. Verwacht een braderie vol met verschillende kramen en livemuziek. 

Will and the People unplugged
Wat: concert
Waar: Den Haag
Kosten: 16 euro
Koop hier je kaarten 

De Britse skapop- en reggaeband Will and the People stond al op verscheidene festivals, waaronder Lowlands, en als zooitje ongeregeld zorgt de band telkens weer voor een feestje. Met Pat Smith als support-act. 

Cinema Colombiano
Wat: filmfestival
Waar: WORM, Rotterdam
Kosten: 9 euro passe-partout
Koop hier je kaarten 

Voor de derde keer wordt in Rotterdam het filmfestival Cinema Colombiano georganiseerd, met drie Colombiaanse films en veel exotische hapjes.  

Mad Science Openlucht Bioscoop
Wat: film
Waar: Goulmy en Baarplein, Den Bosch
Gratis toegankelijk

Kijk naar 'mad science' demonstraties, maak als Mad Scientist zelf een Oey Goey slijmie en kijk in de openlucht naar een Nederlandse 

Belgisch Film Festival
Waar: Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Wanneer: 8 tot en met 11 juni
Kosten: divers, kaarten verkrijgbaar aan de kassa

Tijdens dit vierdaagse festival staat de Belgische film centraal. Onder meer recent verschenen films als Souvenir en Home worden daarbij getoond in het Louis Hartlooper Complex.

Oerol
Wat: festival
Waar: Terschelling
Kosten: 30 euro
Koop hier je kaarten 

Oerol 2017 staat weer garant voor vele voorstellingen op het gebied van muziek en theater, maar verwacht ook allerlei gekkigheid en ludieke acties op straat. Het festival vindt plaats van 9 tot en met 18 juni.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie