Weekendoverzicht: de tips van Mega Master van K-Liber

Ieder weekend staat Nederland bol van de culturele activiteiten, muziek en theater. NU.nl sprak met Mega Master van muziekgroep K-Liber om de leukste activiteiten voor het aankomende weekend op een rijtje te zetten. 

De drie artiesten Teddo Juice (Richard Beharry), Pugistix (Gianward La Croes) en Mega Master (Patrick Zimmerman) vormen samen K-Liber. De groep zingt veel in het Papiaments. Ze scoorden hits met nummers als Viben en 24-7. De groep staat op 25 juni op het Amsterdam Summer Break Festival. Mega Master bezoekt in het weekend graag plekken waar hij met zijn kinderen heen kan, of gaat dansen met vrienden. 

Fast & Furious 8

Wat: film
Wanneer: diverse tijden
Kosten: 10,50 euro
Koop hier je kaarten

"Ik heb alle Fast & Furious-films gezien. Deze achtste zit weer vol auto's, vrouwen, sensatie en actie. Het verhaal zelf vond ik minder boeiend, maar acteurs als Vin Diesel, Tyrese Gibson en Ludacris vind ik goed. En Michelle Rodriguez, een mooie dame voor wie ik wel naar de bioscoop ga. De film is zeker wel leuk. In het rijtje van beste Fast & Furious-films staat hij wat mij betreft niet bovenaan, maar ergens in het midden. De film is wel het leukst als je alle delen hebt gezien. 

Brasil Music Bar

Wat: bar
Waar: Lange Leidsedwarsstraat 70, Amsterdam
Kosten: gratis

"Voor de mensen die echt wel lekker uit willen gaan, kan ik Brasil Bar aanraden. Het is gewoon lekker uit je dak gaan daar. Het is een Brazliaanse bar aan het Leidseplein, waar alle soorten muziek door elkaar wordt gedraaid. Ik ga er graag heen als ik vrij ben, vooral op donderdag, want dat is het jamrock-avond. Vrjidag en zaterdag draaien ze van alles door elkaar heen en is het wat commerciëler."

Tropenmuseum

Wat: museum
Waar: Amsterdam
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

"Het enige museum waar ik ooit ben geweest. Het is een wereld die ik nog niet heb ontdekt, misschien is het wel onwetendheid. Het Tropenmuseum vond ik wel heel interessant. Ik herkende heel veel dingen uit mijn jeugd in Curacao: de planten, de leguanen en kunst. De temperatuur daarbinnen hebben ze ook nagebootst. Ik voelde me toen wel in de tropen, door de lucht. Maar als ik de tropen echt wil voelen, dan stap ik in een  vliegtuig."

Oud Valkeveen

Wat: Speeltuin
Waar: Naarden
Kosten: vanaf 9,50 euro
Koop hier je kaarten

"Op zondag ga ik meestal met de kinderen wat doen. Als het mooi weer is, ga ik vaak met ze naar Oud Valkeveen, een soort speeltuin en pretpark in een. Er zijn attracties, zoals springkussens en ouders kunnen aan het strand hangen. Ik zeg vaak tegen de kinderen: gaan jullie maar spelen, doe je ding, papa ligt met een biertje onder de boom te chillen."

World of Food

Wat: Foodcourt
Waar: Amsterdam Bijlmer
Kosten: gratis

"Hier verkopen alle culturen hun eten. Je hebt Antiliiaans, Chinees en Afghaans eten, maar ook McDonalds. Daar kan het hele gezin iets vinden wat ze lekekr vinden. Ik eet meestal bij Johhny's een sathe kupatata, kip met dikke aardappelen en een speciale saus." 

De Bazaar 

Wat: Zwarte markt
Waar: Beverwijk
Wanneer: Elke zaterdag en zondag

"Kleding, apparatuur, radio, auto, alles wat je kunt bedenken is te vinden op deze zwarte markt. Ik haal er vaak heel aparte kleding, dingen die ik in Amsterdam niet tegenkom. Kostuums, schoenen, je kan van alles op de kop tikken. Als je niets zoekt, kom je van alles tegen. Het is best groot. Een kwestie van alle hallen doorlopen en kijken of je iets leuks vindt. Voor kinderen zijn er draaimolens en springkussens."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie