Ieder weekend staat Nederland bol van de culturele activiteiten, muziek en theater. NU.nl sprak met het dj-collectief Kris Kross Amsterdam om de leukste activiteiten voor het aankomende weekend op een rijtje te zetten. 

De broers Sander (36) en Jordy Huisman (33) vormen samen met de MC Yuki Kempees (30) het Nederlandse dj-collectief Kris Kross Amsterdam, dat onder meer hits scoorde met de nummers SEX en Are You Sure?. 

The Flying Dutch
Wat: festival
Wanneer: 3 juni
Kosten: 54,95 euro
Koop hier je kaarten 

"The Flying Dutch is voor ons iets speciaals. Alle grote dj's van Hardwell tot Afrojack draaien in drie steden: Amsterdam, Rotterdam en Eersel. Het is voor ons een supergrote eer om zo'n podium te betreden. We verheugen ons het meest op ons optreden in Amsterdam. We zijn natuurlijk Amsterdam-based en we hebben daar echt een primetime-optreden, na Hardwell.

Een aantal jaren geleden gaven we vaak de voorkeur aan kleine feestjes, maar tegenwoordig is er op dat gebied wel een beetje een overschot. Goed georganiseerde evenementen die een verhaal vertellen trekken ons steeds meer. We merken dat ook om ons heen. Als je vier of vijf jaar geleden aan vrienden zou vertellen dat je naar Mysteryland ging, zeiden ze 'Ga maar lekker in je eentje'. Nu is het weer helemaal een ding."

7th Sunday
Wat: festival
Wanneer: 4 juni
Kosten: vanaf 50 euro
Koop hier je kaarten 

"Je hebt festivals in de Randstad die echt een begrip zijn, maar de rest van Nederland feest natuurlijk ook als een malle. Het Brabantse festival 7th Sunday wordt gehouden in Erp-Veghel. Toen we hier voor het eerst waren, wisten we niet wat ons overkwam. We wonen alle drie al heel lang in Amsterdam, waar we het grootste deel van ons festival - en party life meemaakten. Maar buiten de A10 houdt de festivalsfeer natuurlijk niet op, er zijn zelfs heel veel mooie briljantjes te vinden."

Dancetour Breda
Wat: festival
Wanneer: 4 juni
Gratis entree

"We draaien dit weekend ook tijdens Dancetour Breda. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de stad en is voor iedereen toegankelijk. Er is een goeie sfeer, ook loopt echt alles door elkaar heen: je buurman, je moeder, iedereen is er te vinden. Eigenlijk is het de ultieme mix tussen gezellig een patatje eten met je vader en losgaan met je vrienden."

En een beetje ontspannen..

"In het weekend moet je na al die festivals natuurlijk ook een beetje ontspannen. We hebben gehoord dat het nieuwe seizoen van House Of Cards op Netflix staat. Waarschijnlijk gaan we die zondag in bed of op de bank maar eens bekijken. Claire is één van onze favoriete personages, ook wel de mooiste.

Daarnaast gaan we na een festival ook graag uitgebreid uit eten. Al eten we tijdens een tour meestal wel bescheiden, soms leven we op fruit en een pakje kauwgom. Bij optredens op bijvoorbeeld festivals heb je vaak ook catering. Het buffet op Paaspop moet de beste zijn, met kreeft en zeebanket. Maar toen we daar waren bleek het zo druk te zijn, dat we in de rij moesten staan en toen alweer meteen moesten optreden. Dus dat hebben we helaas gemist."