Wat is er te doen op Pinkstermaandag? NU.nl zet een aantal tips op een rijtje. 

Dag van het Kasteel
Waar: heel Nederland
Gratis toegankelijk 
Meer informatie

Slot Baarland, Ruïne van Asten of Ridderhofstad Hindersteyn. Op Pinkstermaandag wordt de Dag van het Kasteel georganiseerd, waarbij kastelen door heel Nederland hun deuren openen.

Pinkstermaandag Dijkfeest
Waar: Strand Delfzijl
Gratis toegankelijk
Meer informatie

Met de Vengaboys en Gers Pardoel wordt Pinkstermaandag uitgebreid gevierd tijdens het Dijkfeest in Delfzijl. Geschikt voor de hele familie. 

Friese Elfstedentocht op de motor
Waar: WTC EXpo, Leeuwarden
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

Of de Friese Elfstedentocht nog eens op schaats zal worden gereden, blijft de grote vraag. Maar wel zeker is dat de Friese motorclub op Pinkstermaandag de Elfstedenroute per motor aflegt. Ook niet-leden zijn welkom om mee te rijden. 

Flinke Pink Festival
Waar: Podium Nienoord, Leek
Kosten: 5 euro bij de kassa

In de bossen van Leek wordt Tweede Pinksterdag al sinds de jaren tachtig groots gevierd met het Flinke Pink Festival. Verwacht jonge dj-talenten en opkomende bands, geschikt voor hardstyle-fans tot families met kleine kinderen.

Pinkstermarkt Emmen
Waar: Marktplein, Emmen
Gratis toegankelijk

Rommelmarkten en braderies zijn volop te bezoeken tijdens Pinksteren, onder meer in Emmen.Daar vind je op het marktplein een vlooienmarkt, braderie, kinderactiviteiten en muziek-acts.

Vondelpark Openluchtheater
Waar: Vondelpark, Amsterdam
Gratis toegankelijk 

Dans, theater, pop en klassiek. Vanaf 4 juni start het Vondelpark Openluchttheater, waar vanalles voorbij komt. Op Pinkstermaandag wordt de focus vooral op nieuw poptalent gelegd.