Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje.

The Fury of a Patient Man - Raúl Arévalo
Wat: drama, thriller
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 93 minuten, vanaf 16 jaar
Koop hier je kaarten

Het regiedebuut van de Spaanse Raúl Arévalo laat het verhaal van Curro zien, die na een overval op een juwelier in Madrid in de gevangenis belandt. Na zijn vrijlating hoopt hij het leven met zijn gezin op te pakken, maar er blijkt een nieuwe man in hun leven te zijn gekomen. De aanwezigheid van de mysterieuze José is geen toeval en dwingt Curro om zijn verleden opnieuw onder ogen te zien.

Howards End - James Ivory
Wat: kostuumdrama
Waar: LantarenVenster, Rotterdam
Speelduur en leeftijd: 142 minuten, vanaf zes jaar
Koop hier je kaarten

Het kostuumdrama Howards End kwam vijfentwintig jaar geleden uit. Daarom wordt de film, met onder meer een hoofdrol voor Anthony Hopkins, opnieuw gedraaid. Howards End, dat zich afspeelt aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, was goed voor negen Oscarnominaties en ontving er uiteindelijk drie.

Broers - Bram Schouw
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 105 minuten, vanaf zes jaar
Koop hier je kaarten

De verlegen Lukas is het tegenpool van zijn avontuurlijke broer Alexander, toch hebben de twee een hechte band. Als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas dan ook om mee te gaan. Tijdens de roadtrip worden hun verschillen daarentegen ook steeds duidelijker en maakt Lukas zich langzamerhand los om zijn eigen identiteit te zoeken.

Belgisch Film Festival
Waar: Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Wanneer: 8 tot en met 11 juni
Kosten: divers, kaarten verkrijgbaar aan de kassa

Tijdens dit vierdaagse festival staat de Belgische film centraal. Onder meer recent verschenen films als Souvenir en Home worden daarbij getoond in het Louis Hartlooper Complex.

The Mummy - Alex Kurtzman
Wat: actie, avontuur
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 110 minuten, vanaf 16 jaar
Koop hier je kaarten 

Een prehistorische prinses, waarvan iedereen dacht dat ze voorgoed was begraven, ontwaakt in haar graftombe op zoek naar wraak. Omdat haar leven onterecht werd afgepakt, zorgt zij voor de meest angstaanjagende gruwlijkheden. Met onder meer Tom Cruise.