Ieder weekend worden in Nederland allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, theater, muziek en musea georganiseerd. NU.nl zet de leukste op een rij.

London Calling
Wat: muziekfestival
Waar: Amsterdam
Wanneer: vrijdag 26 en zaterdag 27 mei
Kosten: 35 euro (passepartout voor beide dagen), 20 euro per dag

Meer informatie

Het popfestival London Calling vindt op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei plaats in Paradiso, Amsterdam. Het festival biedt een podium aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit de hele wereld. Op het festival stonden meerdere namen die later doorbraken bij het grote publiek, zoals Foster The People, Florence and the Machine, Bombay Bicycle Club, Friendly Fires, The XX, Blur, The Kooks, Editors, Bloc Party en The Libertines.

Manet tot Cézanne: impressionistische tekeningen
Wat: tentoonstelling
Waar: Rotterdam
Wanneer: vanaf zaterdag 27 mei
Kosten: 18,50 euro
Meer informatie

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert tot en met 17 september een selectie impressionistische tekeningen uit de eigen collectie. Tot de hoogtepunten behoren tekeningen van Manet, Degas, Renoir, Cézanne, Toulouse-Lautrec en Seurat. 

Het Weekend van de Rollende Keukens 2017
Wat: eetfestival
Waar: Amsterdam
Wanneer: tot en met zondag 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Op de Amsterdamse Westergasfabriek vindt tot en met zondag 28 mei de tiende editie van het Weekend van de Rollende Keukens, met meer dan honderd mobiele eetgelegenheden Van veganistische foodtrucks en barbecuecampers tot live muziek: er is voor ieder wat wils.

Borgen en Stadspaleizen 1600-1800
Wat: tentoonstelling
Waar: Groningen
Wanneer: vanaf zaterdag 27 mei
Kosten: 10 euro
Meer informatie

Het Groninger Museum toont tot en met 12 november de bezittingen en rijkdommen van Groningers die leefden in de zeventiende en achttiende eeuw. Hoogtepunt in de tentoonstelling Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 is een reconstructie van een kamer uit het Huis met de 13 Tempels, een herenhuis aan de Oude Boteringestraat 23 in Groningen.

Breda Jazz Festival
Wat: muziekfestival
Waar: Breda
Wanneer: tot en met zondag 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

In de Bredase binnenstad wordt van 25 tot en met 28 mei voor de 47ste keer het Breda Jazz Festival georganiseerd. Er vinden ongeveer 175 optredens plaats op zestien podia in de stad. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk. De toegangsprijzen voor de speciale binnenconcerten variëren van 5 tot 20 euro.

Karavaan Festival
Wat: locatietheater
Waar: Alkmaar
Wanneer: tot en met maandag 5 juni
Kosten: verschilt per voorstelling
Meer informatie

Tijdens het Karavaan Festival wordt er vanaf donderdag 25 mei twaalf dagen locatietheater gespeeld. Een programma met theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, live muziek, eten en drinken en optredens. 

RAVAGE
Wat: modetentoonstelling
Waar: Arnhem
Wanneer: vanaf zaterdag 27 mei
Kosten: 10 euro
Meer informatie

In Museum Arnhem vindt tot en met 15 oktober een overzichtstentoonstelling van makersduo RAVAGE (Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949)) plaats, met een selectie uit veertig jaar mode, design en autonome kunst.