Concertorganisator onderzoekt extra veiligheidsmaatregelen in Nederland

Concertorganisator Mojo bekijkt na de aanslag in Manchester na het concert van Ariana Grande of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij andere concerten in Nederland. Dat vertelde een woordvoerder dinsdag.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

Sinds de aanslag op de Parijse concertzaal Bataclan nam Mojo al extra veiligheidsmaatregelen met uitgebreidere ingangscontroles. De extra kosten die dat met zich meebrengt, hebben geen invloed gehad op de prijzen van concertkaartjes.

Het bedrijf zegt altijd nauw in contact te staan met gemeenten en concertzalen over de nodige maatregelen in en rondom concertzalen. De aanslag bij de Manchester Arena werd buiten de concertzaal gepleegd.

Volgens de politie van Manchester zijn maandagavond tijdens een zelfmoordaanslag in een concertzaal. na een optreden van Ariana Grande. minstens 22 mensen om het leven gekomen. 59 mensen raakten gewond.

Losse schroeven

Volgens entertainmentwebsite TMZ zeggen bronnen rond Grande dat het volgende concert in de Dangerous Woman Tour, aanstaande donderdag in de O2-arena in Londen, op losse schroeven staat. Ze zou hier pas beslissingen over willen nemen als ze er emotioneel klaar voor is. De zangeres gaf vorige week nog twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Grande zou zondag 28 mei een concert in Antwerpen gaan geven. Of dit optreden doorgang zal vinden is niet zeker. Volgens ingewijden zou het volledige restant van haar Europese tournee niet meer doorgaan.

Toppers

Ook de organisator van de concerten van de Toppers, die dit weekeinde in de Amsterdam Arena staan, stelt er ''alles aan te doen om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen''. Samen met het stadion wordt gekeken naar noodzakelijke maatregelen. Wat die maatregelen zijn, kon een woordvoerder dinsdag nog niet zeggen.

Overleg

Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voert dinsdagmiddag overleg met vertegenwoordigers van de evenementensector. 

Doel is volgens de NCTV om de klokken gelijk te zetten bij de beveiliging van grootschalige evenementen. Bij concerten en evenementen in Nederland worden al veel zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen, aldus de NCTV.

Het dreigingsniveau in ons land blijft na de aanslag in Manchester onveranderd, vier op een schaal van vijf. 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie