Donderdag is het Hemelvaart en zijn er allerlei activiteiten te doen in Nederland. NU.nl zet de leukste voor je op een rij.

Lepeltje Lepeltje
Wat: foodfestival
Waar: Weizigtpark, Dordrecht
Wanneer: 25 t/m 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Tijdens Lepeltje Lepeltje in Dordrecht zijn de meest uiteenlopende gerechten in het Weizigtpark te proeven. Ondertussen spelen bands en DJ’s gezellige muziek, is er genoeg te doen voor kinderen en kun je struinen over de mooie-spullen-markt waar onder andere ambachtelijke streekproducten en kinderkleding te koop zijn.

Hemeltjelief Festival
Wat: muziek- en theaterfestival
Waar: NDSM-werf Amsterdam
Wanneer: 25 mei
Kosten: 17 euro
Koop hier je kaarten

Dit kleurrijke festival wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam. Het evenement is voor jong en oud: er zijn interactieve activiteiten, muziekoptredens en kunst en theater op bijzondere plekjes van de oude scheepswerf. Naast het programma verrast het festival ook graag op het gebied van eten en drinken.

Breda Jazz festival
Wat: muziekfestival
Waar: Breda
Wanneer: van 25 t/m 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Het Breda Jazz Festival is het oudste en grootste jazzfestival van Nederland. Vier dagen lang vinden er verspreid over ruim achttien podia door de binnenstad van Breda optredens plaats van jazzbands en muzikanten uit binnen- en buitenland.

Bier en Appelsap Festival
Wat: festival
Waar: Buiten in de Kuil, Lage Vuursche
Wanneer: 25 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Het Bier en Appelsap Festival, dat plaatsvindt in de mooie natuur van de Lage Vuursche, is leuk voor het hele gezin. Terwijl papa en mama genieten van een lekker streekbiertje en borrelplank, kunnen de kinderen hutten bouwen, vliegers maken, een tocht op de cowboykar maken of van de waterglijbaan glijden. Ook kun je voorstellingen van Circus Snor zien of dansen in de stille disco.

Rollende Keukens
Wat: foodfestival
Waar: Westerpark, Amsterdam
Wanneer: 24 t/m 28  mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Het is het meest bekende foodtruckfestival van Nederland: de Rollende Keukens in het Amsterdamse Westerpark. Je kunt hier terecht voor allerlei soorten eten: van pizza tot sushi en van barbecue tot milkshake. Net als elk jaar zijn er weer diverse optredens van bands en is het festival aangekleed met kunstig en kleurige decors.

Hoogte80 Festival
Wat: theater- muziekfestival
Waar: Stadspark Hoogte 80, Arnhem
Wanneer: 25 t/m 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Dit festival vindt plaats in één van de mooiste parken van Arnhem, dat een geweldig uitzicht op de stad heeft. Je kunt hier vier dagen lang genieten van theater, muziek, kunst en eten en drinken. Er zijn diverse optredens en unieke voorstellingen te zien in bijzondere tenten en in de open lucht.

Food Soul Festival
Wat: foodfestival
Waar: Noordwijk aan Zee
Wanneer: 25 t/m 28 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Dit weekend verandert het plein rondom de vuurtoren in Noordwijk aan Zee in een groot openluchtrestaurant met veertien foodtrucks. Geniet onder het genot van lekker eten en drinken van het prachtige uitzicht op zee, terwijl op de achtergrond de dj de leukste soulmuziek draait.