Deze foodfestivals kun je het komend weekend bezoeken

IJs proeven, kookworkshops volgen en Italiaans eten. Elk weekend zijn er verschillende foodfestivals te bezoeken. Voor komend weekend zet NU.nl zes tips op een rij.

Eeterij op Wielen
Waar: Schoolakkerplein, Breda
Wanneer: van 19 t/m 21 mei
 
Dit jaar zijn er meer dan dertig foodtrucks te vinden op het Bredase foodtruckfestival Eeterij op Wielen. Naast lekker eten en frisse drankjes zijn er op het plein ook nostalgische kermis-attracties en een grote activiteitentent te vinden. Daarnaast kun je tijdens het eten genieten van diverse optredens van (lokaal) talent.

De Smaak van Deventer
Waar: Houtmarkt, Deventer
Wanneer: van 18 t/m 21 mei

De Smaak van Deventer is een meerdaags evenement waar de beste restaurateurs, traiteurs, wijnspecialisten en smaakmakers uit Deventer alles uit de kast halen om hun kwaliteit te tonen. In de sfeervolle Kazernetuin van De Boreel kun je onder andere allerlei soorten ijs proeven, sushi eten en verse koffie drinken.

Eten op Rolletjes
Waar: Dudok Park, Hilversum
Wanneer: 19 t/m 21 mei

Voor de tweede keer wordt het Dudokpark in Hilversum omgetoverd in een openluchtrestaurant voor jong en oud. Het festival staat in het teken van het proeven van nieuwe smaken, er is van alles te eten bij de diverse aanwezige foodtrucks. Ook kun je van de lekkerste speciaalbieren en wijnen genieten, terwijl je kijkt naar optredens van diverse bands en muzikanten.

Het Italië Evenement
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Wanneer: 19 t/m 21 mei

Het grootste Italiaanse evenement van Noord-Europa vindt dit weekend plaats in de prachtige parken en tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het is een must voor liefhebbers van Italiaans eten en de Italiaanse cultuur. Je kunt er genieten van proeverijen en kookworkshops, maar ook van muziek, design, auto’s, wijnen en mode.

Toost Foodtruck Festival
Waar: Reeuwijk
Wanneer: 19 t/m 20 mei

Toost is een gezellig foodtruckfestival dat vooral is gericht op het gezin en gezelligheid. Het is een zeer compleet festival met natuurlijk veel foodtrucks, lekkere drankjes en culinaire versnaperingen maar ook muziek en leuke activiteiten voor de kinderen.

BonAppetito
Waar: Imkerspark, Houten
Wanneer: van 19 t/m 21 mei

Lokale restaurants, de beste foodtrucks en meer dan twintig marktkramen zijn er dit weekend in het Imkerspark in Houten te vinden. Naast lekker eten, exclusieve wijnen en smakelijke bieren zijn er hier diverse workshops en proeverijen op het gebied van eten en drinken.

Lees meer over:
Tip de redactie