Weekendtips: Annie M.G. Schmidt en voorjaar in de polder

Ieder weekend zijn in Nederland allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, theater, muziek en musea te beleven. NU.nl zet de leukste op een rij.  

Zondag

Voorjaar in de polder
Wat: fietstocht
Waar: Rotterdam
Wanneer: zondag 21 mei
Kosten: 5 euro
Meer informatie

Fiets mee met de vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten om op zoek te gaan naar weidevogels in het polderlandschap. Tijdens deze vogel-fietstocht vanaf Melkschuur Zuidpolder vertellen de boswachters je over het Rotterdamse platteland, een gebied aan de noordrand van Rotterdam dat nog volop in ontwikkeling is en nóg mooier wordt. Veel vogels hebben hier een plekje gevonden, het is dus raadzaam om een verrekijker mee te nemen.

Festival Designkwartier Den Haag
Wat: designfestival
Waar: Den Haag
Wanneer: van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Dit weekend staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier. In het bruisende Zeeheldenkwartier kun je een speciale route lopen langs ruim vijftig locaties zoals pop-up stores, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen. Hier kun je onder andere presentaties zien, exposities bezoeken, aan activiteiten meedoen en praten met designers.

Annie M.G. Schmidt-dag
Wat: muziekprogramma
Waar: Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Wanneer: zondag 21 mei
Kosten: 7,50 euro
Koop hier je kaarten

Op 21 mei, Annie M.G. Schmidt's sterfdag, betuigt Beeld en Geluid eer aan deze schrijfster met een muzikaal programma. Aan de hand van filmfragmenten uit het archief, verhaalfiguren, liedjes en gedichten wordt het gehele oeuvre van Annie M.G. Schmidt doorlopen. Joke Linders, biograaf van Schmidt en jeugdliteratuurexpert, leidt het programma samen met zangeres Bobbie Blommesteijn.

Kwaku Summer Festival Downtown 2017
Wat: festival
Waar: Vondelpark openluchttheater
Wanneer: zondag 21 mei
Kosten: gratis
Meer informatie

Op zondag 21 mei wordt er in het openluchttheater van het Vondelpark alvast een voorproefje op het Kwaku Summer Festival gegeven. Je kunt er genieten van onder andere reggaemuziek, kawina en kaseko die ten hore gebracht wordt door de bands Ondronfeni, Reïnforcement en DJ Orlando. Daarnaast valt er genoeg te proeven van lekkernijen uit de Javaanse, Caribische, Antilliaanse en Surinaamse keuken.

Rosa Ensemble
Wat: live-hoorspel met muziek
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: zondag 21 mei
Kosten: 7,50
Koop hier je kaarten

Een mysterie oplossen en tegelijkertijd genieten van mooie muziek, dat is de voorstelling De Deense Detective. In dit live-hoorspel vormt de aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 het decor. Het publiek wordt meegenomen op een zoektocht naar de dader van de moord op een zangeres. De rouwende bandleden brengen ondertussen met mooie muziek een eerbetoon aan hun verloren zangeres.

The Doors Alive
Wat: concert
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: zondag 21 mei
Kosten: 27, 25 euro
Koop hier je kaarten

Light My Fire, When The Music’s Over en Riders On The Storm, wie kent deze nummers van de wereldberoemde band The Doors niet? Tributeband The Doors Alive wordt door internationale critici gezien als één van de beste coverbands van The Doors. Op zondag 21 mei is de band te zien in de Melkweg in Amsterdam. Doe je ogen dicht, zing mee en waan je even helemaal terug in de tijd.

Lees meer over:
Tip de redactie