Deze foodfestivals kun je het komend weekend bezoeken

Streetfood, een speciaalbier bus of een wijnfestijn  Elk weekend zijn er verschillende foodfestivals te bezoeken. Voor komend weekend zet NU.nl vijf tips op een rij. 

TREK festival
Waar: Vroesenpark, Rotterdam
Wanneer: van 11 t/m 14 mei

Dit weekend staat het Vroesenpark in Rotterdam in het teken van lekker eten, live muziek en theater, wanneer het park wordt omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Er is een ruim aanbod van streetfood aanwezig: van sushi tot Surinaams en van vega tot burgers. Ook zijn er smaakvol bereide insecten te eten. Voor de dorstigen is er een speciaalbier bus, cocktailbar of uitgebreide wijnbar aanwezig.

Rrrollend Nijmegen
Waar: De Waalkade, Nijmegen
Wanneer: van 12 t/m 14 mei

Bezoekers van dit festival kunnen, naast verrassende gerechten van de 20 foodtrucks, ook genieten van lokaal talent die blues speelt en een lounge DJ die fijne beats draait. Voor de kinderen is er ruimte om te knutselen, te genieten van kindertheater of zich te laten schminken. Dit jaar grenst de wielerronde van Rush-Hour aan het festivalterrein, dus je kunt onder het genot van lekker eten ook nog eens genieten van het wielrennen.

City Food & Film Festival
Waar: Verkadefabriek, Den Bosch 
Wanneer: van 10 t/m 14 mei
Koop hier je kaarten

In de Verkadefabriek in Den Bosch kun je dit weekend genieten van een smaakvol programma met onder meer heerlijk eten, foodfilms en documentaires, debatten, proeverijen en workshops. In het restaurant kun je genieten van speciaal op de films afgestemde menu’s. Ook kun je meer leren over wijn tijdens het wijn- en spijsprogramma of wegwijs gemaakt worden in de wereld van speciaalbier.

Slow! Park Eindhoven
Waar: Stadswandelpark, Eindhoven
Wanneer: van 12 t/m 14 mei

Op Slow! Park Eindhoven vind je foodtrucks en pop-up restaurantjes, activiteiten voor kinderen, een wijnbar en het Vintage terras. Slow!Park vindt dit jaar plaats tijdens de week van het Nederlandse Bier. Daarom is er een grote truck aanwezig waar je maar liefst 16 craft bieren zelf kunt tappen. Centraal in het park draait vinyl DJ Ducko de hele dag gezellige muziek.

Fonteyn Festival
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Wanneer: 12 t/m 14 mei

Voor de vijfde keer vindt er op het Janskerkhof in Utrecht een groot wijnfestijn plaats. Hier kun je genieten van 80 verschillende wijnen, live muziek én heerlijk eten. Verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving serveren passende gerechten (van klassiek tot fastfood) en maken alle wijn-spijs combinaties mogelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie