Weekendtips: Kermis, Yoga en jukeboxen

Ieder weekend zijn in Nederland allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, theater, muziek en musea te beleven. NU.nl zet de leukste op een rij. 

Zaterdag

Workshop en kruidenproeverij 
Wat: Workshop
Waar: Drents-Friese Wold
Wanneer: 13 mei
Kosten: 12,50 euro
Meer informatie

Tijdens deze kruidenwandeling krijgen bezoekers les in welke planten en kruiden die in het wild groeien wel en niet kunnen eten. Veel kruiden zijn eetbaar en bevatten stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Na afloop van de wandeling worden van de gevonden kruiden en plantjes hapjes gemaakt. 

Landmachtdagen
Wat: open dagen bij de Koninklijke Landmacht
Waar: In heel het land
Wanneer: 13 mei
Kosten: Gratis
Meer informatie

Door het hele land vinden publieksevenementen plaats waarbij het publiek getrakteerd wordt op shows, demonstraties, herdenkingen en patrouilles. Ook kunnen bezoekers het materieel van de Landmacht bekijken en aan de millitaren vragen stellen. De evenementen vinden plaats in Almere, Eindhoven, Enschede, Groningen, Havelte, Heerenveen, Heerhugowaard, Rotterdam, Utrecht, Weert en Zutphen.

Royal Family
Wat: danssvoorstelling
Waar: Kunstlinie Almere Flevoland 
Wanneer: 13 mei
Kosten: 32,50
Koop hier je kaarten 

Deze danscrew zou je kunnen kennen van Jason Derulo’s laatste video Swalla, optredens met K-pop artiesten en Justin Bieber’s videoclip Sorry. Samen met de ReQuest Dance Crew komt de dansgroep, die geheel uit vrouwen bestaat, exclusief naar Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) voor een masterclass én show.

Operadagen Rotterdam
Wat: opera-en muziektheater festival
Waar: Rotterdam
Wanneer: 12 t/m 21 mei
Kosten: diverse prijzen
Koop hier je kaarten

Tijdens dit opera- en muziektheater festival kun je optredens zien van artiesten en theatergroepen uit binnen- en buitenland. De voorstellingen variëren van klassiekers in een nieuw jasje tot relevant nieuw werk. Er zijn optredens op allerlei plekken in de stad te zien: in de Doelen, maar ook op pleinen, in woonkamers, op daken en zelfs in een fitnesscentrum.

Sint Servaaskermis
Wat: kermis
Waar: Vrijthof, Maastricht
Wanneer: 12 t/m 21 mei
Kosten: diverse prijzen
Meer informatie 

Van 12 tot 21 mei vindt de jaarlijkse kermis weer plaats op het Vrijfhof in Maastricht. Er staat voor iedereen wat wils op het plein, er zijn dit jaar zo’n veertig attracties te vinden op de grootste kermis van Maastricht. Naast attracties zijn er ook diverse snoep- en snacktenten op het Vrijthof te vinden.

De Dijk
Wat: theaterconcert
Waar: Chassé Theater, Breda
Wanneer: 13 mei
Kosten: 43 euro
Koop hier je kaarten 

In 2014 trad De Dijk op met een korte theatertour. Dat smaakte naar meer en daarom is er nu Groef: een concert met bekende en minder bekende nummers van de band, speciaal gekozen en opnieuw gearrangeerd voor het theater. Voor publiek dat eens zittend de muziek van De Dijk over zich heen wil laten komen in de stijlvolle ambiance van het theater. 

Zondag

Moederkloek
Wat: moederdagvoorstelling
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Wanneer: 14 mei
Kosten: vanaf 10 euro
Koop hier je kaarten

In de voorstelling Moederkloek zingt Dwight Dissels (TVOH) de moeders, oma's en tante's toe. Hij wordt begeleid door een band die onder leiding staat van Orville Breeveld. Ook Jasmine Sendar, Jeritza Toney, Farida van den Stoom en Stacey Esajas zorgen voor hilarische én gevoelige momenten.

Rock Around the Jukebox Open Air
Wat: festival
Waar: Autotron, Rosmalen
Wanneer: 14 mei
Kosten: 12,50
Meer informatie 

Rock around the Jukebox Open - Air is een groot  50s, 60s en 70s evenement waar een groot aantal jukeboxen centraal staan. Daarnaast is er van alles uit die periode te zien en te koop bij meer dan 250 deelnemers. Ook kan er genoten worden van livemuziek van o.a. The Wanderers, Memphis Two en The Rocking Coasters. Verder zijn er dansdemonstraties en kun je prachtige oldtimers bekijken.

De dag van het Levenslied
Wat: festival
Waar: Valkhofpark, Nijmegen
Wanneer: 14 mei
Kosten: gratis
Meer informatie 

Tijdens dit festival, dat een flinke knipoog naar de volkscultuur heeft, treden meer dan 25 regionale en nationale artiesten op. Om 18.00 uur is er een speciaal optreden van Imca Marina. Naast optredens zijn er allerlei kinderactiviteiten te doen zoals knutselen, schminken en springen in een luchtkasteel.

Yoga in concert
Wat: festival
Waar: stadstheater Arnhem
Wanneer: 14 mei
Kosten: 22,50
Koop hier je kaarten 

Yogi en gitarist Jan Kuiper verzorgt samen met collega docente Yvonne de Hoop een unieke Yoga les met live muziek begeleiding. Een intiem luisterconcert in een ontspannen sfeer en met een rustgevende belichting. Tijdens deze bijzondere concertserie zijn ook beginners van Yoga welkom.  

Mama’s Pride
Wat: festival
Waar: Burgemeester Damenpark, Geleen
Wanneer: 13 en 14 mei
Kosten: gratis
Meer informatie 

Mama’s Pride vindt jaarlijks plaats rondom en op Moederdag in het Burgemeester Damenpark in Geleen. Dit jaar kun je er onder meer bands als Orange Skyline, Pink Oculus, HAEVN, Tamino en DeWolff zien optreden. Daarnaast is er ook voor kinderen van alles te doen, een ‘silent disco’ en een speciaal Kunstbende podium.

Down By The River Festival
Wat: festival
Waar: poppodium Grenswerk, Venlo
Wanneer: 14 mei
Kosten: 23,50
Koop hier je kaarten 

Dit festival, dat zich richt op vernieuwende roots en alt-country muziek, dankt zijn naam aan een nummer van Neil Young. Dit jaar vindt de 3e editie plaats, met diverse bands verdeeld over een klein en een groot podium in de zaal van Poppodium Grenswerk. Artiesten die optreden zijn onder meer Fred Eaglesmith & Band, Gregory Page & Band, Christopher Paul Stelling en Tim Knol.

Lees meer over:
Tip de redactie