Een dierenwandeling door de duinen of een voorstelling over een stoere brandweerman. NU.nl zet tips op een rij voor activiteiten om met kinderen te ondernemen tijdens de meivakantie. 

Circus Sijm
Waar: Beverwijk
Wanneer: vanaf 22 april
Kosten: vanaf 12 euro
Koop hier je kaarten

Gespierde acrobaten, lenige danseressen en muzikale clowns. Circus Sijm belooft een groot spektakel te worden, compleet met blauwe pluche en gouden ornamenten. 

Dierenwandeling door de duinen
Waar: Overveen
Wanneer: 24 april 
Kosten: 3 euro voor kinderen, contant betalen

In de duinen zijn niet alleen konijnen en herten te vinden, maar ook vossen en hagedissen. Ga op pad met een gids om de dieren te zoeken en luister naar spannende verhalen over de wonderlijke beesten. 

Voorstelling Brandweerman Sam
Waar: Stadsschouwburg, Haarlem
Wanneer: 25 april
Kosten: 12 euro
Koop hier je kaarten

Kinderheld Sam, bekend van televisie, komt als geroepen als het circus in de moeilijkheden komt door toedoen van de ondeugende Norbert Puk. Kan de brandweerman het circus redden?  

VakantieVerrassingsMiddag
Waar: Leerdam
Wanneer: 26 april
Kosten: 8 euro
Opgeven via

Een verrassende middag rondom het thema "Lente en Jonge dieren", waarbij in elk geval geknuffeld kan worden met pasgeboren dwerggeitjes en lammetjes. 

Piratenweken Scheepvaartmuseum
Waar: Amsterdam
Wanneer: 28 april 
Kosten: prijs museumentree
Koop hier je kaarten

Tijdens de Piratenweken worden kinderen omgetoverd tot heuse stoere piraat, met ooglapje en een piratenhoofdband. Bovendien beleven ze samen met Rinus de Rat verscheidene avonturen. 

Lachen om schilderijen
Waar: Frans Hals Museum, Haarlem
Wanneer: 30 april 
Kosten: prijs museumentree
Koop hier je kaarten

De schilder Frans Hals werd ook wel "meester van de lach" genoemd. Niet alleen schilderde hij vrolijke mensen, ook stopte hij stiekem grapjes in zijn schilderijen. Kruip in de huid van één van de olijke personages van Hals en maak samen een grappige groepsfoto.