Streetfood, Aziatische hapjes of veganistische maaltijden. Elk weekend zijn er verschillende foodfestivals te bezoeken. Voor de komende weekenden zet NU.nl zes tips op een rij. 

Kop tot Kont 
Waar: PIKNIK, Deventer
Wanneer: 22 april
Koop hier je kaarten

Vergeten stukken rund en vergeten groenten, bij Kop Tot Kont wordt alles opgepeuzeld. Het mini-food-festival is onderdeel van het Slow Food Film Festival, waarbij films voor foodies worden getoond. 

SilverDome Foodtruck 
Waar: SilverDome, Zoetermeer 
Wanneer: 21, 22 en 23 april 
Gratis

Bij dit foodfestival is aan alles gedacht. Naast alle verschillende foodtrucks is er ook vertier voor kinderen, net als muziek van dj's en live bands. Zelfs als het slecht weer is, heeft SilverDome Foodtruck een programma: dan biedt de ijshockeybaan uitkomst.

Slow Food Festival Vlees en Vis
Waar: Mauritshuis, Den Haag
Wanneer: 22 april
Gratis 

De tentoonstelling Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw laat brokkelige kazen en knapperig brood zien. Een bezoek op lege maag is niet aan te raden, daarom organiseert het Mauritshuis een foodfestival. Onder meer Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden komt langs om wat culinaire weetjes te delen.

Blue Food Festival
Waar: BlueCity, Rotterdam
Wanneer: 29 april
Gratis

Verspild voedsel krijgt weer waarde, tijdens het Blue Food Festival in Rotterdam. Hak groenten op de maat van de muziek of drink een biertje gebrouwd uit oud brood. 

Food Truck Parade
Waar: SSP-Hal, Ulft
Wanneer: 29, 30 april 
Gratis 

Foodtrucks uit Nederland, België en Duitsland trekken langs Ulft om hapjes, koffie, smoothies, cocktails te serveren. 

Sushi Cruise
Waar: Supperclub Cruise, Amsterdam
Wanneer: 30 april
Koop hier je kaarten

Stap aan boord van een cruiseschip en ontdek op alle uithoeken van het dek de meest gevarieerde vormen van sushi.