Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest opmerkelijke titels op een rij.

Waldstille - Martijn Maria Smits
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 90 minuten 
Koop hier je kaarten

In het Brabantse dorpje Waldstille wordt carnaval groots gevierd, zo ook door Ben en zijn vrouw Tinka. Maar door dronken terug te rijden naar huis, krijgt het feest een dramatische afloop voor het stel, met Tinka's overlijden als gevolg. Ben belandt daarop in de gevangenis en zijn schoonouders krijgen de voogdij over zijn jonge dochter. Als hij vrij komt zet de moedeloze Ben alles op alles om zijn dochter te mogen zien, maar vergiffenis lijkt ver te zoeken. Met een rol voor Jelka van Houten als de zus van Tinka, die probeert te bemiddelen in de situatie. 

Noces - Stephan Streker
Wat: drama
Waar: Filmhuis Den Haag
Speelduur en leeftijd: 
Koop hier je kaarten

Een film over de dilemma's van tweedegeneratie-immigranten. Noces laat het verhaal zien van Zahira's familie, die immigreerde naar Brussel. Daar bouwde de Pakistaanse een leven op met vrienden en op haar nieuwe school. Maar als de tijd volgens haar familie is aangebroken om te trouwen, botsen de twee culturen waarin Zahira zich begeefd flink. Kiest ze voor haar vrijheid of haar familie?  

Beauty and the Beast - Bill Condon
Wat: fantasy, musica;, romantisch
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 129 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Met een feministische vertolking van Belle door Emma Watson en een homoseksueel personage, was Beauty and the Beast al lange tijd een veelbesproken film. Deze week kunnen ook Nederlandse Disney-liefhebbers de nieuwe versie van de romantische film gaan bekijken.

The Islands and the Whales - Mike Day
Wat: documentaire
Waar: Filmhallen, Amsterdam
Speelduur en leeftijd: 84 minuten
Koop hier je kaarten

Al eeuwenlang leven de bewoners van een eiland tussen Ijsland en Noorwegen van de jacht. Tot actievoerders van buitenaf zich keren tegen de walvistvangst en het vlees vol giftige stoffen blijkt te zitten. Plotseling wordt de traditionele leefwijze van de eilandbewoners bedreigt. Vooral de gevolgen van milieuvervuiling worden op dit kleine stuk land pijnlijk duidelijk. Een voorbode voor de rest van de wereld? 

Go Short Festival
Wat: korte film 
Waar: Nijmegen
Wanneer: 5 tot en met 9 april 
Koop hier je kaarten 

Een festival waarbij het korte film-genre wordt gevierd. Met onder meer Go Shorty voor kinderen, Oscars Shorts en reisfilms uit het filmland Spanje. Ook worden er diverse prijzen uitgereikt aan originele filmmakers.