Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Zondag

Springstof
Wat: kinderfestival
Waar: De Spot, Middelburg
Kosten: 5 euro
Koop hier je kaarten

Springstof is een festival speciaal voor kinderen, die mee mogen springen op de beats van Broederliefde en Beyonce. Tijdens de Open Mic wagen ze zelf een poging op het podium. 

ICAF
Wat: kunstfestival
Waar: Rotterdams wijktheater
Kosten: divers, aan de kassa

Voor vijf dagen verandert het Rotterdamse theater in één groot podium voor community arts. Bewoners uit de wijk en andere geïnteresseerden komen daarbij op een bijzondere manier in aanraking met vele vormen van kunst, waaronder film en performance. 

Spring Market
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam

Haak aan bij Flower Power
Wat: evenement
Waar: Neushoorn, Leeuwarden
Kosten: 4 euro aan de kassa

Beleef de hedendaagse hippiecultuur met workshops op het gebied van duurzaamheid, lokaal eten of ruilen, delen en repareren van spullen. 

Le Bazarre
Wat: markt
Waar: Snorfabriek, Utrecht
Gratis entree

Vind koopjes en hebbedingen op het gebied van vintage, design, antiek, vinyl en grafisch werk in de creatieve Snorfabriek. 

Zo houd je je planten in leven
Wat: evenement
Waar: Transformatorhuis, Amsterdam
Gratis entree

Voor het verzorgen van planten moet je talent hebben. Sommige mensen hebben alleen maar mooie groene planten, de huizen van anderen staan vol met zielige geelachtige exemplaren. Groenkenner Iris van Vliet geeft ook de laatste groep handvaten om planten te vinden die goed te verzorgen zijn en mooi tot bloei komen. 

Disturbing the Peace
Wat: lezing
Waar: De Balie, Amsterdam
Kosten: 10 euro reguliere prijs
Koop hier je kaarten

De documentaire Disturbing The Peace, gaat over de activistische groep Combats for Peace. Deze groep bestaat uit zowel Israëlii's en Palestijnen die samen geweldloos vechten voor vrede. Na een vertoning van de documentaire komen twee strijders langs in De Balie om hun verhaal te vertellen. 

Beauty and the Beast - Bill Condon
Wat: fantasy, musica;, romantisch
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 129 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Met een feministische vertolking van Belle door Emma Watson en een homoseksueel personage, was Beauty and the Beast al lange tijd een veelbesproken film. Deze week kunnen ook Nederlandse Disney-liefhebbers de nieuwe versie van de romantische film gaan bekijken.