Overzicht: de weekendtips van Chris Zegers

Nederland staat ieder weekend bol van de activiteiten. NU.nl vraagt wekelijks een bekende Nederlander om orde op zaken te stellen en zijn persoonlijke voorkeuren met ons te delen.

Chris Zegers (46) maakte zijn acteerdebuut in de Nederlandse serie Oppassen, hij nam deel aan Wie Is De Mol? en is bekend als presentator van diverse programma's waaronder 3 Op Reis

Momenteel presenteert hij de documentaireserie Break Free op BNN-VARA, waarbij jonge mensen worden belicht die tijdens hun reis op tragische wijze om het leven kwamen.

"Ik ben net een etmaal terug van het filmen in Amerika, dus dit weekend is meer een thuiskom-weekend. De uitgaanspersoon van vijf jaar geleden ben ik misschien niet meer, maar de komende maanden wil ik wel naar een aantal evenementen toe."

Swans
Wat: concert
Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 31 maart
Koop hier je kaarten

"Swans is een spectaculaire band. Als je van experimentele muziek houdt, dan moet je hier zeker naartoe. Zelf ben ik echt een muziekfreak, vroeger speelde ik in bandjes en ik heb me in veel verschillende muziekstijlen ondergedompeld. Voor mij is Paradiso dan ook vaste prik. Helaas kan ik vrijdagavond niet, anders was ik hier wel naartoe gegaan. Soms kijk ik gewoon op de avond zelf wat er in Paradiso speelt en probeer ik voor het gebouw nog een kaart over te kopen. Daar staan altijd wel mensen. Dan heb ik een verrassende avond."

"De muziek van Swans is hard, een type rock, en er komt zoveel energie bij vrij. De bandleden spelen niet gewoon hun liedjes, op het podium ontstaat een explosie van muzikaal geweld. Vooral dankzij de frontman wordt dat nooit een chaos. Voor wie het weekend in wil gaan met een adrenalinekick die duurt tot zondag, is dit zeker een goede aanrader."

Slippers
Wat: cabaret
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Wanneer: vanaf 20 april
Koop hier je kaarten

"Ik ga graag naar cabaretvoorstelllngen in de Kleine Komedie, daar wil ik dan ook wel altijd met een glimlach uitkomen. Ik ben er zo eentje die erin blijft, soms stik ik er zelfs bijna in. Mijn vriendin heeft hetzelfde."

"De voorstelling Slippers is te zien in het DeLaMar theater, wel pas vanaf 20 april maar dan heb ik zelf ook weer meer tijd. Bas Hoeflaak en Peter van de Witte vind ik een ontzettend grappig duo. Bij Slippers touren ze samen met Plien en Bianca, die hun ongekende talent voor typetjes delen."

Henry van Loon
Wat: cabaret
Waar: Spant, Bussum
Wanneer: 1 april
Koop hier je kaarten

"Henry van Loon is zowel acteur als cabaretier. Soms heb je bij een komiek het gevoel dat er wel meer van zijn, maar dat is niet het geval bij van Loon. Hij is echt uniek met een geweldig soort absurdisme. Vaak kom ik met verbazing bij zijn voorstelling vandaan, dat effect heeft hij."

Spinvis
Wat: concert
Waar: Podium de Vorstin, Hilversum 
Wanneer: 1 april
Koop hier je kaarten

"Ik heb Spinvis ooit gezien op een kampvuur-festivalletje, waarbij hij op een afgelegen strand zijn nummers speelde. Ik zou hem heel graag nog eens zien optreden. Met zijn volstrekt a-typische liedjes durft Spinvis van de gebaande paden af te wijken. Soms moet ik zijn nummers nog een keer horen om het te begrijpen, maar dat heeft ook wel iets. Goeie muziek komt in vele vormen."

Pink Project
Wat: concert
Waar: Goudse schouwburg
Wanneer:1 april
Koop hier je kaarten

"Pink Floyd heeft zoveel fans. Soms zeggen mensen dat je hun muziek niet moet coveren, maar deze band speelt de muziek zo indrukwekkend goed. De muzikanten weten dat het niet om hen gaat, maar om de nummers van Pink Floyd. Daar proberen ze zo dicht mogelijk bij te komen. Dat is wat mensen trekt."

"Zelf heb ik ook de eer gehad om muziek te spelen van Pink Floyd met het Noord Nederlands Orkest. Als fan was dat een extatische en ontroerende ervaring. Om zelf die muziek te maken, klassiek gearrangeerd, daar werd ik compleet high van. In 1989 heb ik Pink Floyd in het echt gezien, ik ben heel blij dat ik dat mocht meemaken."

Leven in ons heelal
Wat: lezing
Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 2 april 
Koop hier je kaarten

"Ik ben lid van de Volkssterrenwacht, daar zijn vaak hele interessante lezingen van professoren en wetenschappers over de kosmos. Het is soms wel echt hogere wiskunde, dan moet ik na een tijdje toch afhaken. Maar het onderwerp boeit me wel heel erg."

"Ook in Paradiso zijn lezingen over dit onderwerp. In acht stappen wordt de levensloop van de aarde besproken. Die van aankomende week gaat over een gemeenschappelijke voorouder van de chimpansee en de mens, en hoe de mens zich hier van afscheidde."

Grappend: "Je moet zaterdagavond dan wel vroeg naar bed, anders begrijp je er geen snars van."

Lees meer over:
Tip de redactie