Niet iedereen viert Pasen in de religieuze zin, maar de meeste families ondernemen toch wel iets. Voor wie eens wat anders wil dan paaseitjes zoeken in de tuin, zet NU.nl zes leuke activiteiten op een rij. 

Kuikentjes kijken - Amsterdam
Wat: evenement
Waar: Artis, Amsterdam
Kosten: museumentree
Koop hier je kaarten

Gluur mee in de broedmachine waar kleine kuikentjes rondlopen. Een aantal daarvan zitten nog in een ei, maar misschien maak je wel net het moment mee waarop ze daaruit kruipen. Natuurlijk horen vooral kuikens bij het Paasfeest, maar ook andere dieren leggen een ei: zelfs de baby-krokodil komt hieruit. Daarom trekken kinderen Artis door op zoek naar de eieren van zoveel mogelijk beesten. Voor de echt vroege vogels is er bovendien een Paasontbijt met lekkers en natuurlijk eitjes. 

Tante Sjaan en de verloren kleuren - Rosmalen
Wat: jeugdtheater
Waar: Perron-3, Rosmalen
Kosten: 6.50 euro aan de kassa

Tante Sjaan gaat lekker een weekendje weg. Met haar backpack vertrekt ze naar Camping 't Peronnetje. Maar als de campingbaas steken laat vallen, kan tante Sjaan toch geen rust nemen en moet ze ingrijpen. Kijk mee of het goed komt en doe daarna mee met een voorleesuurtje of waag een dansje in de kinderdisco.

Paaseitjes-zoektocht - Ammerzoden
Wat: evenement
Waar: Kasteel Ammersoyen. Ammerzoden
Kosten: 8.50 euro
Reserveer hier je kaarten

De Paashaas heeft stiekem in de gangen en geheime kamers van het kasteel allerlei eitjes verstopt. Zoek mee in alle nauwe nissen en achter bijzondere luiken, om een voorraad witte, melk en pure eitjes mee te kunnen nemen naar huis of ter plekke op te smikkelen. 

Lammetjes knuffelen - Texel
Wat: evenement
Waar: Schapenboerderij Texel 
Gratis

Schattige lammetjes die dartelen en springen door het weiland. In de tijd van Pasen worden er weer veel kleine schaapjes geboren. Kom ze knuffelen en aaien in de schaapskooien van Drenthe maar ook bijvoorbeeld op Texel, waar de boerderij zelfs een schaap met vijf poten telt. 

Pasen in de sneeuw - Zoetermeer
Wat: evenement
Waar: SnowWorld, Zoetermeer
kosten: divers
Reserveer hier

Vier Pasen in de sneeuw tijdens een speciale middag in SnowWorld en schuif aan bij een uitgebreid Paasbuffet. Brunch met een patatje en een frikandel en geniet van ijstaart als toetje. 

Pasen in het museum - Utrecht
Wat: evenement
Waar: Museumconventie Catharijne, Utrecht
Kosten: museumentree
Reserveer via dit mail-adres

Ga op zoek naar het gouden ei van de Paashaas en volg het hazenpad. Wie het schitterende ei-exemplaar vindt, kan een prijs ophalen bij de kassa van het museum. In het museumcafé wordt ondertussen een smakelijke Paasbrunch geserveerd , ook zijn er rondleidingen over voorjaarsfeesten en bloemenwandelingen door het museum.