Komende week start de voorverkoop voor concerten van onder meer Marrilion en K's Choice. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar voor Weezer en Walk Off The Earth. 

Walk Off The Earth
Waar: Amsterdamse Bostheater, Amstelveen
Wanneer: 22 juli
Kosten: 36 euro
Koop hier je kaarten

De show van Walk Off The Earth in het Amsterdamse Bostheater maakt deel uit van een serie openluchtconcerten tijdens de zomermaanden, waarvoor eerder al Hooverphonic en Milow zijn bevestigd. Walk Off The Earth brak door met hun cover van Gotye's Somebody I Used To Know, die destijds in twee weken maar liefst 35 miljoen views op YouTube opleverde. Onlangs bracht de band zijn nieuwe album Fire In My Soul uit, waarop zowel eigen werk als covermateriaal te vinden is.

The Slackers
Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: 12 oktober
Kosten: 17.50 euro
Koop hier je kaarten

Na jaren in een garage geoefend te hebben en enkele lokale optredens te verzorgen in Miami, braken The Slackers in 1996 door met een debuutalbum die de toepasselijke titel Better Late Than Never draagt. Sindsdien bracht de band elf andere albums uit, met The Boss harmony Sessions als nieuwste aanwinst. Verwacht reggae en ska-ritmes, met een rock 'n roll-invloed dankzij onder meer de diepe stem van zanger Vic Ruggiero. Op 20 oktober staat de Amerikaanse band ook in het Patronaat te Haarlem.

Marrilion
Waar: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Wanneer: 9 oktober
Kosten: vanaf 39.35 euro
​Koop hier je kaarten

De Engelse progrockband Marrilion staat al 38 jaar op het podium. De "ouwe rockers" hebben daarbij niet hun energie verloren: met succes zetten ze nog steeds epische nummers van zo'n zeventien minuten lang neer. Het meest recente album Fuck Everyone And Run (F E A R) kwam afgelopen jaar uit. De band staat op 10 oktober ook in TivoliVredenburg.

Future Islands
Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: 13 november
Kosten: 22.50 euro
​Koop hier je kaarten

Op 19 maart stond Future Islands nog namens Paradiso in de brouwerij Oedipus, inmiddels is er nog een show aangekondigd in het poppodium zelf. Het nieuwe album The Far Field komt op 7 april uit. Future Islands had niet altijd zo'n succes, maar na tien jaar muziek maken kostte het de band in 2014 plots slechts drie minuten in Late with David Letterman om beroemd te worden. 

Weezer
Wanneer: 21 oktober
Waar: 013, Tilburg
Kosten: 49 euro
​Koop hier je kaarten

Dit jaar verschijnt het nieuwe album Feels Like Summer van de Amerikaanse band Weezer. In de nazomer gaan de bandleden, die uitgroeiden van alternatieve rockhelden tot arena's vullende sterren, op tour. In Nederland doen ze exclusief poppodium 013 te Tilburg aan. 

K's Choice
Waar: De Oosterpoort, Groningen
Wanneer: 18 december
Kosten: nog onbekend
​Koop hier je kaarten

Ter gelegenheid van hun 25-jarige jubileum tourt de Vlaamse band K's Choice rondom broer en zus Sarah and Gert Bettens door Nederland. Daarnaast verschijnt op vrijdag 24 maart het verzamelalbum 25. Dit album laat naast alle bekende hits ook een nieuwe versie horen van Not An Addict, het nummer waarmee de Vlamingen hun stempel zetten op de jaren negentig.