Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest opmerkelijke titels op een rijtje.

Life Animated - Roger Ross Williams
Wat: o.a. documentaire
Waar: Groninger Forum
Speelduur en leeftijd: 91 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten 

Doordat hij lijdt aan autisme, lijkt Owen's omgeving één grote chaos. Het enige dat hij eigenlijk begrijpt, zijn de karakters van Peter Pan en Mowgli. Als zijn ouders dat ontdekken, gebruiken ze Disney-dialogen om met Owen te communiceren over vriendschap, liefde en verlies.Life Animated is een hartverwarmend coming-of-age verhaal, met mooie animaties waarmee de wereld van Owen wordt weergegeven. 

Home - Fien Troch
Wat: drama
Waar: Eye, Amsterdam
Speelduur en leeftijd: 103 minuten, vanaf 16 jaar 
Koop hier je kaarten

Home is een Vlaamse film over jongeren en ouders van nu. Een conflict tussen generaties die elkaar maar niet lijken te begrijpen, door de ogen van de 17-jarige Kevin. Na een periode in de gevangenis neemt zijn tante hem onder haar hoede. Al snel raakt hij bevriend met zijn neefje Sammy en diens vriend John, die thuis in een erg moeilijke situatie zit met zijn moeder. De film won de prijs voor Beste regisseur tijdens het Venetië Film Festival.

Magallanes - Salvador del Solar
Wat: thriller, drama
Waar: LantarenVenster, Rotterdam
Speelduur en leeftijd: 109 minuten
Koop hier je kaarten

Margallanes was vroeger soldaat. Inmiddels is hij werkzaam als taxichauffeur van een gepensioneerde kolonel. Op een zekere dag stapt Celina in zijn taxi, een vrouw die hij voor het eerst in dienst ontmoette toen zij nog veertien jaar oud was. Als meisje werd Celina misbruikt en gevangen gehouden door dezelfde kolonel waarvoor Margallanes nu werkt. Hij besluit haar eindelijk te gaan helpen, maar raakt daardoor zelf verstrikt in een wespennest. 

CHiPs - Dax Shepard
Wat: komedie, actie
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 100 minuten, vanaf 16 jaar
Koop hier je kaarten

Twee roekeloze motoroagenten beleven tijdens hun rondes op de snelwegen tijdens California Highway Patrol samen een hoop avonturen, die niet altijd even goed aflopen. Vooral omdat de twee, een beschadigde motorcourreur die zijn leven weer op de rails wil krijgen en een undercover arrogante FBI-agent, nogal botsen. Maar "Chip Happens", zoals het motto van de film luidt. 

Toen Mijn Vader Een Struik Werd
Wat: familiefilm
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 90 minuten, vanaf zes jaar
Koop hier je kaarten

Toda wist wel dat oorlog bestond, maar had nooit verwacht dat het ook in haar land kon gebeuren. Als haar vader - de beste taartenbakker van het land - weggeroepen wordt om in het leger te gaan vechten, moet het tienjarige meisje bij haar moeder gaan wonen. Maar die woont verder op in het buurland, wat betekent dat Toda eerst een avontuurlijke en spannende reis af moet leggen. 

Holland Animation Film Festival

Wat: filmfestival
Waar: Utrecht
Koop hier je kaarten

Dat animatiefilms een serieus genre vormen in de filmwereld en niet alleen leuk voor kinderen zijn, bleek onder meer toen Inside Out een Oscar kreeg. Ook tijdens HAFF zijn animatiefilms te zien die gelden als kunst, met prachtige tekeningen en humoristische karakters. Zelfs vraagstukken over het leven worden niet geschuwd. Tijdens de fiilmcompetities mogen bovendien onder meer filmstudenten laten zien wat ze in huis hebben.