De leukste hardcore-festivals van deze zomer

Pinkpop richt zich met Justin Bieber op de jonge festivalganger en Lowlands trekt vooral alternatievelingen aan, maar ook voor fans van hardcore en hardstyle is er dit festivalseizoen genoeg te doen. NU.nl zet zes feesten op een rij. 

Intents festival
Waar: Sportpark d'n Donk, Oisterwijk
Wanneer: 26, 27, 28 mei
Kosten: zondagticket 29.50 euro
Koop hier je kaarten

Dit dance-festival besteedt volop aandacht aan de "hardere" stijlen, onder meer in de hardstyle area en met een happy hardcore-feest. Verder belooft het een gek circus te worden met acrobaten, gevaarlijke stunts en pyromanen. Op de mainstage staan onder meer Mark with a K, Da Tweekaz en Hard Driver.

Emporium festival
Waar: De Berendonck, Wijchen
Wanneer: 27 mei
Kosten: 55 euro
​Koop hier je kaarten

Geheel in onschuldig sprookjesthema, hakken festivalgangers non-stop door in het idyllische bos waar Emperiom plaatsvindt. Het fantasiefiguur Peter Pan staat daarbij voor "raw hardstyle". Op zijn podium treden onder meer Public Enemies en Myst op. 

Defqon 1
Waar: Evenemententerrein Biddinghuizen
Wanneer: 23 tot en met 25 juni
Kosten: vanaf 69 euro
​Koop hier je kaarten

De hardcore Angerfist, raw hardstyle Act of Rage en The Prophet in de categorie hardstyle. Dit zijn slechts enkele namen die op de nieuwe line-up van Defqon 1 prijken. Dit jaarlijkse festival vindt niet alleen plaats in Nederland, maar ook in Australië en Chili. 

Dominator festival
Waar:  E3 Strand Eersel
Wanneer: 15 juli
Kosten: nog onbekend
​Koop hier straks je kaarten

De line-up is nog onbekend en kaarten zijn nog niet verkrijgbaar. Toch kunnen hardcore-fans er vanuit gaan dat ook deze editie van Dominator weer een spektakel wordt. Een mooie aanbeveling kreeg het festival vorig jaar van BBC radio-presentator Chris Stark: "Dit was één van de beste ervaringen van mijn leven!". 

Decibel Outdoor
Waar: Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Wanneer: 19 augustus
Kosten: nog onbekend
​Koop hier straks je kaarten

Het festival duurt een dag, maar voor wie dat niet genoeg is kan de aansluitende Weekender een goede optie zijn. In mei start de voorverkoop en rond die tijd wordt ook de line-up bekend gemaakt. Wees er vroeg bij, want kaarten zijn vaak binnen een uur uitverkocht. 

Mysteryland
Waar: Haarlemmerse bos, Hoofddorp
Wanneer: 26 en 27 augustus
Kosten: nog onbekend
​Koop hier je kaarten

Misschien wel het bekendste festival van Nederland in deze categorie. Festivalgangers uit zo'n vijftig verschillende landen komen op Mysteryland af om te verdwalen in de magische omgeving en om met gelijkgezinden volop te feesten. De line-up wordt binnenkort onthuld.

Lees meer over:
Tip de redactie