Zeven concerten die je deze week kunt bezoeken

Macy Gray, The Homesick en Dave Matthews. NU.nl zet zeven concerten op een rij die je komende week kunt bezoeken. 

Woods
Wanneer: 20 maart
Waar: Bitterzoet, Amsterdam
Kosten: 14 euro 
Koop hier je kaarten

De Amerikaanse folkrockband Woods gaat op Europese tour en doet daarbij onder meer Bitterzoet aan in Amsterdam. Het nieuwe album Love is Love komt in april uit. Verwacht kampvuurliedjes, maar wel met een stevige beat en energieke geluidseffecten. 

Macy Gray
Wanneer: 23 maart
Waar: Paradiso, Amsterdam
Kosten: 35 euro
Uitverkocht, wellicht via Ticketswap

Het nummer I Try van de Amerikaanse R&B-zangeres Macy Gray zorgde in 1999 voor haar doorbraak. Op haar meest recente album Stripped gaat de zangeres terug naar haar jazzroots. De nieuwe nummers laat ze horen in zowel Paradiso als TivoliVredenburg. 

The Homesick
Wanneer: 24 maart
Waar: Vera, Groningen
Kosten: 2.50 euro
Koop hier je kaarten

In 2014 begonnen de drie Dokkumse bandleden van The Homesick hun muziekcarrière, met de puberteit en internet als grootste thema's. Inmiddels zijn ze volwassen en brengen ze ook een langverwacht debuutalbum uit met de titel Youth Hunt. Samen met Willie Darktrousers & The Splinters, die bekend staan om raggen en rocken met onder meer stofzuigers, staan zij op het podium van Vera.

CATCH Festival
Wanneer: 24 maart
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Kosten: 29 euro
Koop hier je kaarten

Het kleinere broertje van Pitch-festival keer terug met nieuwe namen in de wereld van elektronische muziek, waaronder Gold Panda en Yung Internet.

Daniël Lohues 
Wanneer: 25 maart
Waar: Parkgebouw, Rijssen
Kosten: 23.50 euro 
Koop hier je kaarten

De Drentse zanger Daniël Lohues zocht zijn inspiratie voor het nieuwe album Moi ditmaal niet ver weg in Amerika, maar hield het dichtbij huis. Met nieuwe nummers over zijn omgeving en bekenden, trekt hij als een soort troubadour door Nederland. De muzikant ontving voor zijn werk tot nu toe onder meer een Edison en een Annie MG Schmidt-prijs, 

Dave Matthews & Tim Reynolds
Wanneer: 25 maart
Waar: Oosterpoort, Groningen 
Kosten: 53 euro
Koop hier je kaarten

Als duo brachten Dave Matthews en Tim Reynolds drie live-cd's uit: Live At Luther College (1999), Live At Radio City (2007) en Live In Las Vegas (2010). Tijdens hun gezamenlijke Europese tournee speelt het duo een intieme akoestische set. In de shows delen de twee ook bijzondere verhalen uit hun langlopende muzikale carrières.

Blackstreet
Wanneer: 26 maart
Waar: 013, Tilburg
Kosten: 26.50 
Koop hier je kaarten

De hit No Diggity zal voor weinig mensen onbekend in de oren klinken, mede dankzij een cover door Chet Faker en een vrolijke zomerse remix. Maar de R&B-groep Blackstreet heeft nog meer zwoele nummers met Deep en Before I Let You Go. Op 26 maart keert de Amerikaanse groep terug naar Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie