Nederland staat ieder weekend bol van de activiteiten. NU.nl vraagt wekelijks een bekende Nederlander om orde op zaken te stellen en zijn persoonlijke voorkeuren met ons te delen.

De 31-jarige Airen Mylene (Tjon-A-Tsien is haar echte achternaam) is sinds deze week te zien in het SBS6-programma Hart in Aktie, dat na vijf jaar afwezigheid weer terug op televisie is.

Daarnaast presenteert ze Shownieuws en VT Wonen en was ze vorig jaar te zien als kandidaat in Wie is de Mol?

Holland Zingt Hazes
Wat: meezingfestival, André Hazes
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 25 maart (laatste show)
Koop hier je kaarten

"Dit is echt een groot meezingspektakel en een feest waarbij je gewoon wordt meegesleurd in de vreugde. Een hele bak gezelligheid. Thuis zet ik de muziek van André Hazes niet zo vaak op, maar ik kan weleens een bui hebben. Het staat wel in mijn playlist en zo'n avond kan ik echt waarderen. Ik ben dan ook niet snel verzadigd. Ik vind het zelfs prima als het bier door de lucht vliegt. Ik ben hockeyfeestjes gewend dus daar kan ik wel tegen."

Restaurant Wijmpje Beukers
Wat: eetcafé, zonder reserveringen
Waar: Pijp, Amsterdam
Meer informatie

"Ik houd van eten en ben erg gecharmeerd van Wijmpje Beukers, een eetcafé in de Amsterdamse Pijp. Het is totaal niet pretentieus en het menu wisselt elke week. Ik houd erg van die diversiteit. Je kunt er niet reserveren en het is bedoeld voor spontane avonden. Ze vinden persoonlijke aandacht voor de gasten heel belangrijk en dat kan ik erg waarderen. Je bent geen nummer, ze vinden het leuk je te vermaken en te vertellen over het eten. Daarbij zijn de gerechten niet duur, maar wel fantastisch. 

Als ik uit eten ga, wil ik het eten niet naar binnen schrokken, dus het is fijn als ik de tijd heb op een avond. Dan is het heerlijk als je ergens eet waar niet in ploegendienst wordt gewerkt of je weg wordt gekeken. Ik heb niet zozeer een lievelingsgerecht waar je me 's nachts voor wakker kunt maken. Ik kijk ook bovengemiddeld lang naar de menukaart, omdat ik alles lekker vind. Maar als ik voor het toetje moet kiezen tussen lavacake of een kaasplankje, dan kies ik voor de hartige optie."

Banksy: Laugh Now - Moco Museum
Wat: street art
Waar: Amsterdam
Wanneer: tot 31 mei 2017
Koop hier je kaarten

"Ik probeer al heel lang de expositie van de Britse kunstenaar Banksy in het Moco Museum te bekijken, maar het lukt me gewoon niet. Het staat echt al maanden bovenaan mijn lijst. Banksy zet me aan het denken. Hij neemt de mensheid op de hak. De mens denkt vaak dat hij heel fantastisch is. Met een ogenschijnlijk simpel werk laat hij dan zien hoe knullig en stupide we eigenlijk vaak zijn. Dat vind ik heel leuk. Ik breng ook weleens een bezoek aan het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam, maar niet heel vaak."

Boom Chicago
Wat: escape room en voorstelling
Waar: Amsterdam
Wanneer: Shot of improv op zaterdagavond vanaf 22.30 uur
Koop hier je kaarten voor Shot of Improv
Koop hier je kaarten voor Escape through time

"Bij Boom Chicago kun je een escape room doen, gevolgd door een voorstelling. Ik ben gek op spelletjes, en als ik die met vrienden kan doen is het helemaal leuk." Escape room Escape through time bevindt zich overigens niet in Boom Chicago op de Rozengracht, maar op de Utrechtsedwarsstraat. 

"Na de escape room kun je naar de latenightvoorstelling Shot of improv. Ik was vroeger helemaal gek van de Lama's en dit lijkt er een beetje op. Erna kun je ook nog uitgaan, dan heb je in ieder geval al flink gelachen." 

Streekbierenfestival
Wat: meerdaags bierfestival 
Waar: hartje Utrecht
Wanneer: 24 t/m 26 maart
Meer informatie

"Bij dit festival kun je onder meer een bierwandeling doen, waarbij je veel informatie krijgt over hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging in Utrecht. Ik heb gehoord dat de stad een rijke bierhistorie heeft: vroeger waren er vijftig tot zestig brouwerijen. Als je geen zin hebt om te wandelen, kun je ook met een bootje over het water. En ja, ik hou zelf ook wel van een biertje!"

Spring sessions bijTerrasmus
Wat: optreden bij Terrasmus
Waar: Erasmuspark, Amsterdam
Wanneer: 26 maart
Meer informatie

"Het lijkt me heerlijk om bij Terrasmus in Amsterdam-West op zondag uit te brakken of gewoon te genieten van de spring sessions: Amerikaanse muziek met banjo's. Het is ook nog eens gratis toegankelijk."