Op zaterdag vindt weer een Museumnacht plaats, ditmaal in de stad Rotterdam. NU.nl zet de leukste activiteiten op een rij. 

Stap een schilderij binnen
Waar: Deelen Art
Wanneer: 20.00-01.00 uur

Meestal krijgen museumbezoekers die te dichtbij een schilderij komen een standje. Virtueel kunstenaar Jan Kokol brengt mensen juist zo dicht mogelijk bij het werk Hidden Landscapes van de Italiaanse schilder Roberto Fanari en laat ze de afgebeelde wereld zelf ervaren. 

Eurovisiesongfestival Karaoke
Waar: Nederlands Fotomuseum
Wanneer:20.00-01.00 uur

Leef je in de Songfestival-artiesten in als Douwe Bob of Conchita Wurst en breng hun nummers zelf ten gehore tijdens een heuse Eurovisiesongfestival Karaoke. 

Schuif aan in het Wereldmuseum
Waar: Wereldmuseum
Wanneer: 20.00-01.00 uur

De nieuwe tentoonstelling Ik kook, dus ik ben van het Wereldmuseum inspireert tot het bereiden van de lekkerste recepten. Schuif aan bij een lezing over eetcultuur en eet naderhand een hapje in de Balzaal. 

De liefdesimams van de avantgardistische staat
Waar: Worm
Wanneer: 20.00-01.00 uur

Zonden worden witgewassen en liefdesverdriet wordt verdronken in absint en wijwater. Bij deze constante performance kan de bezoeker terecht die even klaar is met alles en iedereen, onder het mom "kunst als wapen". 

Neem een mini
Waar: Nederlands Fotomuseum
Wanneer: 20.00-01.00 uur

Voor wie niet de hele stad door wil fietsen naar het Nederlands Fotomuseum en liever een BMW Mini pakt, staat de wagen klaar bij het Boijmans van Beuningen Museum. 

Motel Mozaique-tour
Waar: de hele stad
Wanneer: 20.30-22.00 uur

De gidsen van Motel Mozaique nemen de bezoekers mee langs de Openbare Ruimte, een intiem optreden van singer-songwriter Kim Janssen bij de Kunstuitleen en eindigen bij het Museum Boijmans van Beuningen. Bij Motel Mozaique houden ze wel van een experiment, dus verwacht geen saaie rondleiding. 

Gek van surrealisme
Waar: Museum Boijmans van Beuningen
Wanneer: 20.00-01.00 uur

De tentoonstelling Gek van surrealisme toont de absurde leefwereld van kunstenaars als Salvador Dalí en Joan Miró. Verschillende schrijvers en artiesten, waaronder Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig, lieten zich hierdoor inspireren en leiden het publiek middels performances door het museum. 

Official Afterparty Pastelle
Waar: Bar Plus
Wanneer: 23.00-05.00 uur
Kosten: 10 euro, 5 euro met polsbandje

Pastelle luidt de nacht in met een officiële afterparty, waarbij niet de minste dj's komen draaien. Afkomstig van de Boilerroom en Red Light Radio, weten deze artiesten wat ze doen. 

Kaarten voor de Museumnacht zijn hier te koop.