Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Zondag

Pasar Malam
Wat: markt
Waar: Broodfabriek, Rijswijk
Kosten: 7 euro 
Koop hier je kaarten

Om van de Aziatische cultuur te proeven, hoef je niet ver te reizen. Tijdens de Pasar Malam-markt in Rijswijk maken mensen kennis met exotisch eten, Aziatische dans en swingende muziek. 

Hemelbestormers
Wat: muziekfestival
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Kosten: 5 euro
Koop hier je kaarten

De rockartiesten van de toekomst bestormen het podium en presenteren zichzelf voor het eerst aan groot publiek. Ze zijn afkomstig van tien muziekopleidingen in Nederland en staan wellicht aan de doorbraak van hun carrière. 

Rondleiding nieuw olifantenverblijf
Wat: evenement
Waar: Artis, Amsterdam
Kosten: 20.50 euro regulier ticket
Koop hier je kaarten

Het jonge baby-olifantje in Artis trok veel aandacht. Dit weekend kunnen bezoekers een exclusieve ontmoeting krijgen met het dier en kijken hoe de verbouwing van het olifantenhok vordert. 

A Passion for Taschen
Wat: tentoonstelling
Waar: Museum aan het Vrijthof, Maastricht
Kosten: 9.50 euro bij de kassa

Museum aan het Vrijthof toont vanaf zondag 5 maart tot 27 augustus voor het laatst de bijzondere werken uit het oeuvre van de beroemde uitgever Benedikt Taschen. Verwacht een groot scala aan kunst, sport, geschiedenis en erotiek. 

Dancefair
Wat: evenement
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: 39 euro
Koop hier je kaarten

Muzikanten, producers en dj's ontmoeten elkaar tijdens de grote Dancefair in de Jaarbeurs te Utrecht. Naast netwerken, draait dit evenement ook om knallende muziek en indrukwekkende installaties. 

Carnaval Wereldwijd
Wat: tentoonstelling 
Waar: Afrika Museum, Berg en Dal
Kosten: 14 euro bij de kassa

Voor wie nu alweer heimwee naar carnaval heeft, is de tentoonstelling Carnaval Wereldwijd een uitkomst. Laat je meevoeren langs diverse carnavalculturen met Afrikaanse maskerdansen en Oost-Europese wildemanskostuums. 

Nederlands Deathfest
Wat: festival
Waar: poppodium 013, Tilburg
Kosten: 45 euro
Koop hier je kaarten

Extreme metal voor de die hard-fans, met onder meer Abbath, Craft en Vastum. 

Roodkapje - De Musical
Wat: jeugdtheater
Waar: Theater Sneek
Kosten: 20 euro
Koop hier je kaarten

Het eeuwenoude sprookje krijgt een andere wending met een vegetarische wolf, zijn gemene vrouw Tina en talloze meezingliedjes. 

Amy MacDonald
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 5 maart
Kosten: 30 euro 
Uitverkocht, kaarten mogelijk via andere kanalen

De hit This is The Life stond maar liefst een half jaar in de top40-lijsten. Maar wat gebeurde er daarna met de Schotse singer-songwriter Amy MacDonald? Met akoestische nummers als Mr Rock & Roll,  Spark en Don't Tell MeThat It's Over had de zangeres nog een aantal hits, maar sinds 2012 is het een beetje stil. Daarom werd het tijd dat MacDonald weer in de studio zou kruipen en komt er in het voorjaar van 2017 eindelijk nieuw materiaal uit. Luister mee hoe dat klinkt tijdens haar concert in TivoliVredenburg.

De premier - Erik van Looy
Wat: thriller
Waar: diverse bioscopen in Nederland
Kosten: 10.50 euro regulier ticket
Koop hier je kaarten

Als de Belgische premier wordt ontvoerd, ontdekt hij al snel dat er voor hem maar één uitweg is. Hij zal de premier van de Verenigde Staten moeten vermoorden. Zeker als ook zijn familie bij het drama wordt betrokken, zit de Belgische premier in het nauw. Hij zal moeten kiezen tussen zijn geliefden en zijn politieke verantwoordelijkheid.