Two Door Cinema Club, Typhoon en Spinvis. NU.nl zet de leukste concerten van deze week op een rij. 

Two Door Cinema Club
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 28 februari
Kosten: 29 euro 
Koop hier je kaarten

In oktober bracht de opzwepende electro-indiepopband Two Door Cinema Club haar derde album Gameshow uit. De Ierse driekoppige band laat met nieuwe nummers als Are We Ready en Bad Decision een stevige drum horen met vrolijkmakende deuntjes, maar wisselt blije muziek ook af met een maatschappijkritische ondertoon. Afgelopen zomer stond de band nog op Best Kept Secret, dit jaar zijn de Ierse mannen te zien in TivoliVredenburg op 28 februari en in Paradiso op 3 maart. 

Typhoon
Waar: Leidse Schouwburg, Leiden
Wanneer: 1 maart
Kosten: vanaf 17 euro
Uitverkocht, mogelijk via andere kanalen

Voor zijn laatste album Lobi da Basi ontving Typhoon twee prestigieuze Edisons. De rapper blijft successen boeken door hiphop op unieke wijze te combineren met poëtische teksten en aanstekelijke trompet-melodieën. In zijn nieuwe show keert Typhoon, oftewel Glenn de Randamie, met een kleinere en intiemere setting terug naar de basis: het moment van inspiratie. 

Joris Teepe
Waar: Oosterpoort, Groningen
Wanneer: 1 maart
Kosten: 14 euro
Koop hier je kaarten

Contrabassist Joris Teepe is internationaal bekend en heeft al in diverse jazzclubs in New york gespeeld. Tijdens de NYCTG-sessies brengt hij New York naar Groningen. Deze editie is het trio van de Amerikaanse pianist Kevin Hays te gast. Hays is bekend van het Blue Note label en zijn samenwerking met onder meer Steve Gadd en Chris Potter.

Diggy Dex
Waar: P60, Amstelveen
Wanneer: 3 maart
Kosten: 12.50 euro 
Koop hier je kaarten

Diggy Dex is al geruime tijd onderdeel van het Nederlandse hiphop-landschap. Soms met wisselend succes, maar momenteel is hij dankzij zijn clubtour Golven bezig met een opmars. Deze tour wordt dit jaar verlengd en dat betekent dat Diggy Dex onder meer te zien is in P60. Met zijn hartverwarmende raps als Treur Niet (Ode Aan Het Leven) en Laten We Dansen zal hij het publiek ongetwijfeld inpakken. 

Spinvis
Waar: Theater de Vest, Alkmaar
Wanneer: 2 maart
Kosten: 25 euro
Koop hier je kaarten

Spinvis is een verhalenverteller. En die verhalen komen goed tot uiting in het theater. Met zijn nieuwe album Trein/Vuur/Dageraad tourt hij daarom opnieuw langs de schouwburgen. Spinvis wilde eigenlijk "iets abstracts en koud, vierkants" maken met elektronische muziek, maar uiteindelijk gaat het album meer de "romantische" kant op. Daarbij zoekt de Nederlandse singer-songwriter nog altijd de vernieuwing op. 

Jonna Fraser
Waar: Rotown, Rotterdam
Wanneer: 3 maart
Kosten: 11,50 euro
Koop hier je kaarten

Jonna Fraser is onderdeel van het New Wave-collectief en verovert momenteel samen met collega-rappers als Frenna en de mannen van Broederliefde regelmatig hoge plekken op de Nederlandse hitlijsten. De Zaandammer brak in 2014 door met zijn EP Maatje 45

The Kik
Waar: Neushoorn, Leeuwarden
Wanneer: 3 maart
Kosten: 16 euro 
Koop hier je kaarten

Gehuld in pak en met een zonnebril op, brengt deze Nederlandstalige band beatnummers alsof het 1960 is. The Kik draait al een aantal jaren mee en nam in 2015 een album op met Nederlands beroemdste hippie Armand. Mooie Meid is de meest recente uitgave van de band, dit nummer is binnenkort te horen op de nieuwe plaat Stad en Land

Herman in een bakje geitenkwark
Waar: Theater Koningshof, Maassluis
Wanneer: 4 maart
Kosten: 18 euro
Koop hier je kaarten

Het op eerste gezicht ietwat sullig ogende kwartet Herman in een bakje geitenkwark weet het publiek in te pakken met komische hiphop-teksten, grappige gevoelige liedjes en theater-intermezzo's. Tijdens de theatertour zijn de inventieve performers onder meer te zien in Maassluis.

Amy MacDonald
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 5 maart
Kosten: 30 euro 
Uitverkocht, kaarten mogelijk via andere kanalen

De hit This is The Life stond maar liefst een half jaar in de top40-lijsten. Maar wat gebeurde er daarna met de Schotse singer-songwriter Amy MacDonald? Met akoestische nummers als Mr Rock & Roll,  Spark en Don't Tell Me, That It's Over had de zangeres nog een aantal hits, maar sinds 2012 is het een beetje stil. Daarom werd het tijd dat MacDonald weer in de studio zou kruipen en komt er in het voorjaar van 2017 eindelijk nieuw materiaal uit. Luister mee hoe dat klinkt tijdens haar concert in TivoliVredenburg.