Deze week start de kaartverkoop van het Belgische festival Pukkelpop. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar voor concerten van onder meer Fink en Tom Walker. 

Midas
Wanneer: 28 april
Waar: Simplon, Groningen
Kosten: 9 euro
Koop hier je kaarten

De Amsterdamse singer-songwriter Midas staat bekend om zijn powerpop met een vleugje folk, waarmee hij in het verleden ook al op Noorderslag, Pinkpop en Bospop stond. Eind maart brengt de zanger zijn debuutalbum uit. In het Groningse Simplon zal hij zijn nieuwe nummers laten horen, onder begeleiding van een stevige liveband.

Tom Walker
Wanneer: 7 mei
Waar: Merleyn, Nijmegen
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaarten

BBC tipte hem als één van de talenten van 2017. Bekijk zelf wat de Schotse zanger en multi-instrumentalist Tom Walker in huis heeft tijdens zijn optreden in Merleyn, TivoliVredenburg, Rotown of Bitterzoet.  In zijn repertoire heeft Walker lieflijke akoestische liedjes, die hij combineert met knallende hiphopbeats en electronica. 

Pukkelpop
Wanneer: 16 tot en met 19 augustus
Waar: Hasselt, België
Kosten: 199 euro voor een combiticket
Koop hier je kaarten

In de zomer vindt het Belgische festival Pukkelpop weer plaats. De eerste namen zijn inmiddels bekendgemaakt. Rotten in het vak waaronder London Grammar, Elbow, The xx, Mumford and Sons en Ben Klock pronken op de line-up van het festival . Maar ook nieuwe bands zoals Walking on Cars zullen het podium betreden. 

Shawn Mendes
Wanneer: 1 mei
Waar: Ziggo Dome
kosten: vanaf 32.50 euro
Koop hier je kaarten

De Canadese singer-songwriter timmert snel aan de weg. In 2014 bracht de Shawn Mendes zijn eerste EP uit en inmiddels heeft de 18-jarige zanger wereldwijd meerdere hits, waaronder Mercy en Stitches. Tijdens zijn Illuminate-tour, rondom het album dat hij in september uitbracht, doet Mendes ook de Ziggo Dome in Amsterdam aan.

Brainpower
Wanneer: 7 oktober
Waar: Paard van Troje
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

De pionier van de Nederlandse hiphop Brainpower bracht vijftien jaar geleden zijn tweede album Verschil Moet Er Zijn uit. Dit viert hij samen het het the Re:Freshed Orchestra met een liveshow, waarin alle hits als Vlinders en Afblijven voorbij komen. Met deze show staat de rapper ook in Gigant en Mezz.

Fink
Wanneer: 27 april
Waar: Rotown, Rotterdam
Kosten: 12.50 euro
Koop hier je kaarten

In het kader van dertig jaar Rotown mag oud-programmeur Joey Ruchtie voor één avond de gastheer zijn. Hij koos ervoor om Fin Greenall, beter bekend als Fink, uit te nodigen voor een show. De Britse dj en zanger combineert elektronica, R&B, triphop en folk maar werkt ook samen met orkesten. Na lange aanwezigheid keert Fink speciaal terug naar Rotown voor een nostalgisch avondje met zijn project Fink's Sunday Night Blues Club, een liefdesbrief aan de blues. Hiermee staat hij ook in de Muziekgieterij.

Paul Kalkbrenner
Wanneer: 4 mei
Waar: Melkweg, Amsterdam
Kosten: 25 euro

Met Back To The Future keert de Duitse techno-dj Paul Kalkbrenner terug naar de tijd van zijn eerste bezoeken aan de club als tiener. 5000 tracks die hem bij zijn gebleven en inspireerden combineert de dj in een drie uur durende mix. De kaarten zijn al uitverkocht, maar wellicht biedt Ticketswap uitkomst.