In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

The Weeknd - 24 februari, Ziggo Dome, Amsterdam

Abél Tesfaye, ofwel The Weeknd, begon zijn carrière anoniem met de mixtape ‘House of Balloons’ in 2011. Zijn officiele debuutalbum ‘Beauty Behind the Madness’ uit 2013 leverde hem twee Grammy Awards op en nu, met de tweede plaat uit, tourt Starboy voor het eerst de wereld rond. Deze week in de Ziggo Dome te vinden!

Meer informatie The Weeknd

FEWS - 24 februari, Vera, Groningen, 25 februari, V11, Rotterdam, 28 februari, Paradiso, Amsterdam

Het Zweeds-Amerikaanse gezelfschap FEWS opereert in het postpunkgenre, waar ze een subtiel stukje shoegaze aan toevoegen. Dankzij zeer intense en strakke concerten speelde de band zich snel in de kijker van Europa waardoor ze al mochten openden voor de Pixies.

Cosmonauts is ontstaan uit de liefde die oprichters Derek Cowart en Alexander Ahmadi deelden voor lo-fi en uitgesponnen rockmuziek als die van Velvet Underground. Samen met bassist James Sanderson maken ze al sinds 2009 muziek en met drie albums op hun naam staan ze deze week in Amsterdam en Rotterdam op het podium.

Meer informatie concerten Cosmonauts

Matthew and the Atlas - 23 februari, EKKO, Utrecht

Met zijn nieuwe plaat ‘Temple’ is de singer-songwriter Matthew Hegarty, ofwel Matthew And The Atlas, teruggekeerd naar zijn klassieke folk roots. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties waar iedereen zich in kan herkennen.

Meer informatie concerten Matthew and the Atlas

Taking Back Sunday - 25 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

De Amerikaanse rockband Taking Back Sunday bestaat alweer achttien jaar en is dus officieel volwassen. Die volwassenheid is ook terug te horen in hun sound en teksten, die allebei rijper zijn geworden en meer diepgang hebben dan het vroege werk. Maar de mannen weten ook nog steeds als geen ander te beuken en dat is precies wat ze gaan doen deze week in TivoliVredenburg.

Meer informatie concerten Taking Back Sunday

Rival Sons - 24 februari, Melkweg, Amsterdam

Deze week keert de band Rival Sons terug naar Nederland voor wederom een show in de Melkweg. Hun meest recente album ‘Hollow Bones’ staat bol van de stevige rock ’n roll die doet denken aan bands als Guns ’N Roses, Black Sabbath en Deep Purple. Voor een portie ouderwetse rock ’n roll zit je deze week dus goed in de Melkweg.

Meer informatie concerten Rival Sons

Lucky Chops - 23 februari, De Oosterpoort, Groningen

De jonge brassband Lucky Chops werd bij hun jamsessie in de metro in New York ontdekt door een Zuid-Amerikaanse toerist. Hij zette de video van de sessie online en maakte daarme de leden sterren. Deze week maakt de band de reis over zee om in Nederland shows te spelen in Rotterdam, Hengelo en Groningen.

Meer informatie concerten Lucky Chops

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo