Iedere week verschijnen er nieuwe films in de Nederlandse bioscopene. NU.nl zet de meest opmerkelijke titels op een rij.

Loving - Jeff Nichols
Wat: drama
Waar: filmhuizen en bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 123 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Jeff Nichols, die eerder films als Mud en Take Shelter werkte, brengt met Loving het waargebeurde verhaal van een koppel uit het racistische Amerika van de jaren vijftig naar het grote scherm. Hij is wit, zij donker. Omdat ze zich niet tegen laten houden door wetten die een gekleurd huwelijk verbieden, belanden ze in de gevangenis. Om bij elkaar te mogen blijven, moeten ze jarenlang tot aan het Amerikaanse Hoogegerechtshof blijven knokken.

Miss Sloane - John Madden
Wat: thriller
Waar: filmhuizen en bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 133 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

In deze politieke thrillers speelt de Amerikaanse actrice Jessica Chastain (Zero Dark Thrirty) de  lobbyist Elizabeth Sloane, die gevreesd wordt door haar meedogenloze reputatie.  Het lijkt haar tamelijk voor de wind te gaan, totdat ze het op moet nemen tegen de goed georganiseerde wapenlobby.

Het doet zo zeer - Heleen van Royen
Wat: documentaire
Waar: filmhuizen en bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 87 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten

Heleen van Royen maakte een documentaire over haar dementerende moeder. Ze verzamelde 240 uur aan beeldmateriaal, terwijl haar moeder steeds meer herinneringen kwijtraakte. "Ik wil haar in de realiteit houden, niet in een soort sprookjeswereld”, zei ze in een interview met NU.nl. Het doet zo zeer ging tijdens het International Film Festival Rotterdam in première en is nu ook voor alle bioscoopgangers in Nederland te zien.

Het Verlangen - Joram Lürsen
Wat: komedie
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 90 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten

Twee broers (gespeeld door Gijs Naber en Alex Klaasen) moeten vechten voor het bestaan van hun uitgeverij, tot ze een perfect script in handen krijgen van een anonieme schrijver. Om hun uitgeverij te redden moeten ze het boek verkopen. Ze besluiten een prachtige vrouw (Chantal Janzen) als de schrijver van het werk aan te wijzen en voor promotionele doeleinden te gebruiken.

Lukas & Abel: Vleugelbroertjes - Gerardo Olivares en Otmar Penker
Wat: kinderfilm
Waar: geselecteerde filmhuizen
Speelduur en leeftijd: 98 minuten, 6 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Lukas & Abel vertelt het verhaal van een eenzame jongen (Lukas) en een adelaar (Abel). Wanneer het jonge dier uit het nest gestoten wordt, lijkt een vroege dood vanzelfsprekend. Tot de vogel door het jongetje Lukas wordt gevonden. Hij besluit de adelaar te verzorgen en samen op te trekken.