Tijdens Koningsnacht wordt dit jaar in drie steden gelijktijdig feest gevierd tijdens Helden van Oranje. Het nieuwe meezingfeest vindt plaats in de RAI in Amsterdam, de Brabanthallen Den Bosch en het Groningse Stadspark. 

Gerard Joling, Jan Smit en Tino Martin doen alle drie steden aan.

Xander de Buisonjé treedt zowel in Amsterdam en Den Bosch op, net als Henk Dissel. Glennis Grace treedt tijdens de eerste editie van Helden van Oranje op in Amsterdam en Groningen.

In Amsterdam wordt de line-up verder aangevuld met Willeke Alberti en Quincy. De presentatie in de RAI, waar het feest duurt van 18.00 tot 23.00 uur, is in handen van Rick Brandsteder.

'Perfecte moment'

Het radioduo Coen & Sander presenteert het evenement in Den Bosch, waar het feest tot 01.30 uur doorgaat en onder anderen ook Thomas Berge, René Schuurmans, Django Wagner en John de Bever komen zingen. Tim Douwsma is de presentator in Groningen, waar eveneens Wolter Kroes, Jannes, Peter Beense, Vinzzent en Robert Leroy op het affiche staan.

Bezoekers kunnen een show met hits van toen en nu verwachten. Daarnaast wordt er ook een speciaal moment georganiseerd op alle drie locaties tegelijk ter ere van de koning die dit jaar vijftig wordt.

De kaartverkoop voor de Helden van Oranje is dinsdag begonnen.