Overzicht: De leukste concerten van deze week

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Deze week vertelt Andy Shauf muzikale verhalen in Utrecht en Nijmegen terwijl heavy metal in de vorm van Avenged Sevenfold Ziggo Dome op zijn kop wil zetten.

Ook staat VITALIC Live op het podium en viert The Toy Dolls hun 36e punk verjaardag met vijf Nederlandse shows achter elkaar.

Vitalic - 16 februari, Melkweg, Amsterdam, 17 februari, 013, Tilburg, 18 februari, Doornroosje, Nijmegen

Vijftien jaar geleden besloot VITALIC dat elektronische muziek flink door elkaar geschud kon worden. Met disco elementen in een jasje van 21ste eeuwse vernieuwing, ontketende hij een revolutie. Onlangs kwam de Fransman nog met nieuw materiaal vol buitenaardse geluidsdimensies. Deze week in onder andere in Tilburg en Nijmegen te vinden met een live set.

Meer informatie concerten Vitalic

Me First And The Gimme Gimmes - 19 februari, Melkweg, Amsterdam

Me First And The Gimme Gimmes komt weer naar de Melkweg. Het punksterren ensemble met leden van NOFX, Foo Fighters en Lagwagon covert de meest onwaarschijnlijke nummers tot melodieuze, snelle punkrock en zet de zaal steevast op zijn kop.

Meer informatie concerten Me First And The Gimme Gimmes

The Mysterons - 17 februari, Merleyn, Nijmegen, 19 februari, Rotown, Rotterdam, 25 februari, EKKO, Utrecht, 2 maart, Paradox, Tilburg, 3 maart, Hedon, Zwolle, 4 maart, Metropool, Hengelo

The Mysterons is begonnen als een schoolproject maar de band is inmiddels het puberale ver ontstegen. Festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en zalen als Paradiso gingen al voor de bijl en nu zijn ze klaar voor meer. Deze maand verschijnt het debuutalbum ‘Meandering’ en daarmee zijn ze de komende tijd in clubs door het hele land te vinden.

Meer informatie concerten The Mysterons 

Avenged Sevenfold - 18 februari, Ziggo Dome, Amsterdam

Een van de grootste hardrock- en heavy metalbands van Amerika is deze week in Amsterdam te vinden voor een  show in de Ziggo Dome. Avenged Sevenfold staat bekend om hun spectaculaire vurige liveshows en agressieve mix van metal, hardrock en punk-pop.

Meer informatie concerten Avenged Sevenfold

The Toy Dolls -16 februari, Mezz, Breda, 17 februari, Gebr. De Nobel, Leiden, 18 februari, Luxor Live, Arnhem, 19 februari, Hedon, Zwolle

The Toy Dolls viert hun 36e verjaardag met een grote Europese tour en slaan daarbij Nederland niet over. Vijf avonden achtereen staan ze op het podium met onder andere het eerste album DIG THAT GROOVE BABY, uit 1983. De punkrockers zijn nog lang niet klaar en zetten Nederland op zijn kop deze week.

Meer informatie concerten The Toy Dolls

The Dears - 18 februari, Rotown, Rotterdam, 19 februari, Paradiso, Amsterdam, 20 februari, Doornroosje, Nijmegen

Sinds hun doorbraakalbum No Cities Left staat de Canadese band The Dears bekend om hun fijnzinnige indierock, gedragen door de donkere, fluwelen stem van zanger Murray Lightburn. Na een stilte is de band weer bij elkaar en bracht onlangs het nieuwe album Times Infinity Volume One uit. Deze week  in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen te vinden.

Meer informatie concerten The Dears

DICE - 18 februari, TivoliVredenburg, Utrecht

Deze week vindt de derde editie van showcase-avond DICE plaats, waar nieuwe opkomende popartiesten op één avond hun debuut in Utrecht maken. Op deze editie zijn Cherry Glazerr, EKKAH, Felix Pallas, Laurel, PAULi. en Tom Grennan te zien.

Meer informatie event DICE

The Mahones - 16 februari, Burgerweeshuis, Deventer, 17 februari, Paradiso, Amsterdam

The Mahones bestaat al meer dan 25 jaar en de bandleden worden gezien als de pioniers van de Ierse punkscene. Ondanks dat de band afkomstig is uit Canada. Het nieuwste album is een tweeluik over het doorzettingsvermogen van het Ierse volk en de evolutie van Ierse muziek. Dat allemaal gegoten in een liveshow, deze week in Amsterdam en Deventer.

Meer informatie concerten The Mahones

Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo

Lees meer over:
Tip de redactie