Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest opmerkelijke titels op een rijtje.

Deze keer onder meer aandacht voor de opvolger van de cultklassieker Trainspotting, de horrorfilm A Cure for Wellness, het biografische drama Jackie en de kinderfilm Spokenjagers.

T2: Trainspotting - Danny Boyle
Wat: komisch drama
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 117 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

T2 is het vervolg op de cultfilm Trainspotting uit 1996, waarin een groep heroïnejunks in Edinburgh aan het einde van de jaren tachtig gevolgd wordt. De film betekende de doorbraak van onder anderen Ewan McGregor. T2 speelt zich twintig jaar later af. De vriendengroep uit het eerste deel is zo goed als compleet, maar wordt op de proef gesteld als een van de vrienden het voornemen heeft enkele hoerenlopers te chanteren.

A Cure for Wellness - Gore Verbinski
Wat: horror
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 146 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Gore Verbinski verdiende zijn sporen als horrorregisseur onder meer door zijn medewerking aan de Amerikaanse remake van de Japanse horrorfilm Ringu, bij ons bekend als The Ring. In A Cure for Wellness probeert hij een spa- en kuuroord als het ultieme hellegat neer te zetten.

Spokenjagers - Tobi Baumann
Wat: familiefilm
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 99 minuten, 6 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

In Spokenjagers probeert een aardig spookje zijn terugkeer in zijn spookhuis af te dwingen, maar hij stuit op een hele enge Oude IJsgeest. Met behulp van twee kinderen en een spokenjager in ruste wil het vriendelijke spook proberen de Oude IJsgeest op andere gedachten te brengen.

Fences - Denzel Washington
Wat: drama
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 139 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Fences kreeg vorige maand vier Oscarnominaties. De film dingt mee in de categorieën Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Script. Denzel Washington vertolkt de hoofdrol, maar voerde ook regie. Fences vertelt het verhaal van Afro-Amerikaanse vader die in de jaren vijftig niet alleen zijn gezin moet onderhouden, maar hen en zichzelf ook tegen een racistische samenleving dient te wapenen.

Jackie - Pablo Larrain
Wat: historisch drama
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 100 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Jackie (gespeeld door Natalie Portman) volgt het leven van de vrouw van John F. Kennedy, in de vier dagen na de moord op de Amerikaanse president. De Portugese regisseur Pablo Larrain gaat de film maken. Black Swan-regisseur Darren Aronofsky, met wie Portman eerder werkte, produceert de film.