Deze week gaat de voorverkoop van Neil Diamond van start. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar voor concerten van onder meer Interpol en Franz Ferdinand. 

Neil Diamond
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 23 september
Kosten: vanaf 54 euro
Koop hier je kaarten

Op zijn vijftigjarige jubileum-tour doet de Amerikaanse singer-songwriter Neil Diamond ook de Amsterdamse Ziggo Dome aan. De wereldster ontving in zijn omvangrijke carrière meerdere prijzen, waaronder enkele Grammy's en Golden Globes.

James Blunt
Waar: AFAS Live
Wanneer: 6 november
Kosten: 45 euro
Koop hier je kaarten 

James Blunt speelt in het kader van zijn The Afterlove Tour in het Amsterdamse AFAS Live. In maart brengt hij zijn nieuwe album uit, waarvoor de Britse zanger samenwerkte met OneRepublic-voorman Ryan Tedder en Ed Sheeran. Blunt is vooral bekend van zijn hits You're Beautiful en Goodbye My Lover.

Good Charlotte
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 10 juni
Kosten: 33 euro
Koop hier je kaarten 

De Amerikaanse poppunk-band Good Charlotte hield even pauze, maar staat sinds het uitbrengen van het album Youth Authority in 2016 weer volop op het podium. In juni touren de bandleden, bekend van hits als I Just Wanna Live, door Europa en staan ze onder meer in het Bataclan te Parijs.

Franz Ferdinand
Waar: Paradiso
Wanneer: 29 augustus
Kosten: 35 euro
Koop hier je kaarten: via Ticketswap

In 2004 brak Franz Ferdinand door met een titelloos album, dat de Schotse indie-band een Mercury Music Prize opbracht. Vooral het nummer Take Me Out is in Nederland bekend. Het concert van Franz Ferdinand ging vrijdag in de voorverkoop en is nu al uitverkocht, maar wellicht zijn er via Ticketswap nog kaarten te verkijgen.

Interpol
Waar: Oosterpoort
Wanneer: 30 augustus
Kosten: 39 euro
Koop hier je kaarten

Vijftien jaar geleden bracht de Amerikaanse band Interpol het debuutalbum Turn On the Bright Lights uit. Om dit te vieren gaat de band op tour langs diverse festivals en een aantal poppodia, waaronder de Oosterpoort en 013 in Nederland.

Nordic Delight Festival
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 22 april
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

Dat wat gemaakt wordt in Scandinavië, lijkt garant te staan voor kwaliteit. Veel Nederlanders zijn dan ook fan van Deense crimi's of Noorse films. Op het Nordic Delight Festival kunnen zij volop genieten van Scandinavische muziek, films en culinaire hoogstandjes. Enkele bands zijn al bevestigd, waaronder het Deense elektronisch poptrio CHINAH, de Zweedse alternatieve band Grapell en het Noorse Einar Stray Orchestra.

Jan Akkerman
Wanneer: 18 maart
Waar: Podium Gigant, Apeldoorn
Kosten: 20 euro
Koop hier je kaarten

Gitaarvirtuoos Jan Akkerman viert zijn zeventigste verhaardag met een tour door Nederland. Samen met vrienden Benjamin Herman, Ruben Hoeke en dochter Laurie Akkerman betreedt hij diverse podia en speelt hij nummers van zijn periode in de band Focus tot aan de North Sea Jazz Legendary Concerts.