De nieuwe film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven zal vanaf donderdag in meer bioscopen te zien zijn. Zes extra theaters gaan de western draaien, nadat deze zich ontpopte tot een van de populairste bioscooptitels. 

In totaal is de film dan te zien in 88 zalen, zo maakte distributeur Paradiso Films maandag bekend. De theaters waar de film al draait, gaan Brimstone ook vaker vertonen.

Het succes is opvallend omdat de kijkwijzer 16 jaar en ouder is. Dit betekent dat het bezoekers onder die leeftijd verboden is om de film te gaan zien.

De grimmige thriller overtrof in het eerste weekend het aantal bezoekers van Koolhovens grootste hit tot nu toe, Oorlogswinter. Hier gingen de eerste dagen 30.000 mensen heen; Brimstone is inmiddels door meer dan 42.000 bioscoopgangers gezien.

'Doorm'

"Dit is een droom natuurlijk", stelt Koolhoven in een reactie. "Ik heb zeven jaar aan de film gewerkt, en als je dan zo beloond wordt, zweef je op een wolk."

Brimstone vertelt het verhaal van een demonische priester (Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige vrouw (Dakota Fanning). Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd.

De western beleefde in het najaar de wereldpremière op het festival van Venetië. Nederland is het eerste land ter wereld waar het gewone publiek de film kan zien.

Wat: film
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Koop hier je kaarten