De kaartverkoop van het concert van Guns N' Roses is op vrijdag 9 december om 10.00 uur van start gegaan. Het concert zal plaatsvinden in het Goffertpark in Nijmegen op 12 juli 2017.

Het concert in Nijmegen is onderdeel van de Not In This Lifetime-tour, die in de VS redelijk positief werd ontvangen. 

Geruchten dat Guns N' Roses' tour zou uitbreiden naar Europa deden al een tijd de ronde. Begin december werd bevestigd dat de Amerikaanse rockband te zien zal zijn in diverse Europese steden, waaronder in Nijmegen.

Sinds de band zich in 1985 vormde, werd Guns N' Roses door de Amerikaanse muziekpers veelal omschreven als 'America's greatest band'. Tegelijkertijd was de band ook omstreden vanwege drugsgebruik, geweld en racisme (in het liedje One in a Million).

In de jaren negentig was er een breuk. De muzikanten, waaronder gitaarvirtuoos Slash, stapten uit de band. Zanger Axl Rose ging verder met andere bandleden. Tijdens de reünietour is de originele formatie voor het eerst weer te zien op het podium. 

Guns N' Roses tijdens de Not In This Lifetime-tour in de VS
90
Guns N' Roses tijdens de Not In This Lifetime-tour in de VS

'Triomfantelijke terugkeer'

De Not In This Lifetime-tour startte afgelopen zomer met een concert in Detroit. Tijdens dit concert speelde de band 24 liedjes, waaronder klassiekers als Sweet Child O'Mine. De band trad ook op in andere Amerikaanse steden als Washington DC, Nashville en Chicago. Hoe goed zijn ze nog live? Diverse media schreven over deze optredens. Een overzicht.

New York Times - Las Vegas

"Guns N' Roses is niet - en dat kan ook niet - de band uit de jaren tachtig die werd gecreeërd uit gedeelde, wanhopige ambitie. Ook was er geen nieuw materiaal te horen tijdens dit concert. Maar de band klonk sterk genoeg en verenigd genoeg om te hopen dat dit materiaal nog wel gaat komen."

Lees hier de volledige recensie

Rolling Stone - Detroit

"Dit was echt, alles waar we op gewacht hebben: de triomfantelijke terugkeer van één van de meest belangrijke bands uit de rockmuziekgeschiedenis. De connectie tussen de uitbundige persoonlijkheid van Rose en de koelheid van Slash voelde sterker dan tijdens de vele momenten dat ze vooral tegen elkaar op probeerden te boksen."

Lees hier de volledige recensie

Washington Times - Landover

"Hoewel Not In This Lifetime zeker een hitparade was, doken de bandleden wel dieper op de hits in en kozen ze niet alleen voor tracks van het album Chinese Democracy - wat de momenten waren om naar de wc te gaan. De band schitterde vooral bij het spelen van covers, waaronder The Seeker van The Who en Wish You Were Here van Pink Floyd. Het concert stelde uiteindelijk niet teleur, maar de band wist niet boven zichzelf uit te stijgen."

Lees hier de volledige recensie