Voorverkoop Broederliefde concert in Sparta Stadion gestart

De kaartverkoop voor het concert dat Broederliefde volgend jaar in het stadion van Sparta zal geven, is maandag van start gegaan. NU.nl zet daarnaast vijf andere evenementen op een rij die recentelijk in de voorverkoop zijn gegaan.

Broederliefde

Start: 8 december 2016
Concert: 29 april 2017
Kosten: Vanaf 26.50 euro
Koop hier je kaarten 

De hiphop-formatie Broederliefde was dit jaar het populairst in Nederland op Spotify, onder meer dankzij de hit Jungle. Dit was uniek, omdat het meestal buitenlandse artiesten zijn die het vaakst worden gestreamd. Volgend jaar treedt de rapformatie op in Sparta-Stadion het Kasteel in Rotterdam. Daarmee komt voor de vriendengroep een droom uit. De rappers groeiden op in de Rotterdamse wijk Spangen die daar vlakbij in de buurt is en gaven al eerder aan graag eens in het stadion op te treden. 

Holland Festival - Decemberaanbieding
Start: december
Festival: juni 2017
Kosten: divers
Koop hier je kaarten 

Vanaf december zijn kaarten voor de eerste zes voorstelling van het Holland Festival te koop. De theaterstukken, films en concerten behandelen elk actuele onderwerpen. Dit doen ze door te kijken naar maatschappelijke veranderingen en de rol die kunst daarbij vervult. Het festival viert aankomende zomer zijn zeventigjarige jubileum en staat bekend als het grootste internationale kunstfestival van Nederland.  

HAEVN 
Start: 2 december 2016
Concert: 21 april 2017
Kosten: 17.50 euro
Koop hier je kaarten 

Doordat het nummer Where is the Heart onmiddellijk werd opgepikt door automerk Volvo, braken singer-songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen al snel door. Inmiddels treden de muzikanten op onder begeleiding van een drummer en gitarist. Met deze formatie mocht Haevn dit jaar de 3FM Serious Talent Award in ontvangst nemen. Volgend jaar staat de band in de Oosterpoort te Groningen.  

Dear Reader
Start: 5 december 2016
Concert: 18 maart 2017
Kosten: 11.35 euro
Koop hier je kaarten 

Een paar weken nadat het nieuwe album Day Fever uitkomt, staat Dear Reader in de kleine zaal van Paradiso. De band rondom zangeres Cherilyn Macneil was oorspronkelijk gevestigd in Zuid-Afrika, maar heeft nu Berlijn als thuisbasis. De muziek is niet zozeer veranderd, want ook op de nieuwe plaat is dromerige indiepop te horen.

Rebirth Festival
Start: 7 december 2016
Festival: 8 en 9 april 2017
Kosten: vanaf 39.50 euro
Koop hier je kaarten 

Het Rebirth Festival heeft als thema 'The Unexpected World' en moet de bezoeker uit de dagelijkse sleur halen, onder begeleiding van hardstyle-DJ's als Psyko Punkz en B-Front. Het Brabantse hardstyle-weekend geldt binnen de scene als de opening van het festivalseizoen.

Sziget Express
Start: 9 december 2016
Vertrek: 6 of 8 augustus 2017
Kosten: Vanaf 180 euro
Koop hier je kaarten 

In 2017 vindt de vijfentwintigste editie plaats van het grootste muziekfestival van Boedapest. Het festival Sziget kan in principe ook worden bereikt met het vliegtuig of de auto, maar veel festivalgangers kiezen voor de beruchte Sziget Express. Deze trein heeft een speciale festivalsfeer, met slingers en live muziek in de verschillende coupées. Ook brengt de Express festivalgangers van Amersfoort tot aan het festivalterrein. Een voordeel voor wie vorig jaar ook al de trein nam: deze fervente Sziget-bezoekers kunnen vanaf 8 december al kaarten bestellen voor de Express.

Tip de redactie