Weekendtips van Ali B: bingewatchen en comedy kijken

NU.nl laat bekende Nederlanders hun favoriete culturele weekend plannen. Deze keer geeft rapper Ali B zijn tips op het gebied van uitgaan en ontspanning.

Sinds kort ligt het nieuwe album van Ali B in de winkels, Een Klein Beetje Geluk. Het duurde tien jaar voordat de 34-jarige rapper met nieuw werk kwam. In deze periode richtte hij zich vooral op televisie en cabaret. 

Comedytrain

Ook in zijn vrije tijd gaat de rapper regelmatig naar de comedyclub. "Het liefst bezoek ik de Comedytrain in Toomler. Daar zie je onbekende comedians, maar ook cabaretiers die normaal gesproken volle zaken trekken. Al met al kom je daar de crème de la crème van de comedy tegen. Martijn Koning en Daniël Arends zijn mijn favorieten. En misschien zie je me hier binnenkort ook: ik ben onlangs vast lid geworden van de Comedytrain. Daarvoor hoefde ik niet eens eerst auditie te doen."

Wat: De Comedytrain
Waar: Club Toomler in Amsterdam
Wanneer: donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.30 uur
Koop hier je kaarten

Of bekijk de show van Ali B in de theaters.

Wat: Je Suis Ali
Waar: Onder meer in het Circustheater in Den Haag en Carré in Amsterdam
Wanneer: tot en met mei 2017 

The Crown op Netflix

De rapper vindt het ook fijn om af en toe een serie te bingewatchen. "De laatste die ik gezien heb is The Crown, de Netflix-serie die gaat over koningin Elizabeth II. Ik ben een paar keer in Londen geweest om Shakespeare te bestuderen. Ik vind het leuk om de Engelse geschiedenis te leren kennen en iets te weten te komen over het koningshuis. De serie is niet zo hard als bijvoorbeeld House of Cards, maar alsnog heel interessant. Leuk vind ik dat je bij zo'n serie, net als bij Narcos, het internet erbij kan pakken en feitjes kunt googelen. Zo kom je erachter hoe de personages er in het echt uitzagen. Jammer vind ik alleen dat je na zo'n marathon weer een jaar moet wachten op nieuwe afleveringen."

Wat: The Crown
Waar te zien: Netflix

Restaurant Kuala Lumpur in Antwerpen

“Dit Maleisische restaurant is mijn favoriete restaurant ter wereld. Als ik erover praat voel ik het al in mijn maag. Sommige mensen krijgen vlinders in hun buik van bepaalde dingen of personen. Zo'n vergelijkbaar gevoel krijg ik als ik aan dit restaurant denk, zó lekker is het eten daar. Ik ben zelfs zo geïnspireerd geraakt door het eten daar dat mijn komende vakantie naar Maleisië gaat. Daarvoor riskeer ik graag een jetlag voor mij en mijn gezin."

Wat: Maleisisch restaurant Kuala Lumpur
Waar: Statiestraat 10 in Antwerpen
Wanneer: Geopend van vrijdag tot en met woensdag

Lees meer over:
Tip de redactie