NU.nl laat bekende Nederlanders hun favoriete culturele weekend plannen. Deze keer geeft rapper Francis 'Frenna' Edusei (25) zijn advies.

Onlangs bracht Frenna zijn debuutalbum Geen Oog Dicht Gedaan uit. Vooral met het nummer My Love, waarop ook collega Jonna Fraser te horen is, scoorde de rapper een hit.

De titel Geen oog dicht gedaan is toepasselijk, want Frenna slaapt sowieso weinig. "Al ga ik zelf niet veel uit, want dat doe ik al voor mijn werk."

Jonna Fraser - Club BLU, Rotterdam
Wat: concert
Waar: Club Blu, Rotterdam
Wanneer: zaterdag 10 december
Koop hier je kaarten 

"Ik wil graag iedereen naar club BLU sturen, voor de verjaardag van mijn bro Jonna Fraser. Het wordt echt een topverjaardagsfeest. We hebben veel liedjes samen en het optreden dat we doen voor zijn verjaardag is echt iets om naar uit te kijken. Ook al ga ik niet zoveel uit, ik ga wel graag naar de feestjes van mijn bro's. Zoals afgelopen vrijdag naar heet feest van de rappers van Broederliefde."

The Walking Dead
Nieuwste seizoen te bekijken op: Fox

"Eigenlijk hou ik helemaal niet van horror. Ik vraag me altijd af waarom je dat zou kijken, want je wordt er alleen maar bang van. Maar in deze serie ga ik helemaal op. Het gaat niet alleen om de zombies, maar ook om de storyline. Die is echt gek. Ik word zelf ook een beetje een zombie, als ik naar de serie kijk. Iedereen moet 'm checken, al heb je er wel een sterke maag voor nodig. Hiervoor keek ik de serie Breaking Bad. Ik nam soms zelfs dagen vrij om het nieuwe seizoen te kijken."

Eurosonic/Noorderslag - onder andere in de Oosterpoort, Groningen
Wat: festival
Waar: diverse locaties, Groningen
Wanneer: 11 tot en met 14 januari
Koop hier je kaarten 

"Het festival is misschien pas in januari, maar koop nu alvast je kaarten. Ik vind het zelf echt het beste indoorfestival dat er in Nederland is. Ze geven daar veel erkenning aan jong talent. We hebben er zelf ook veel aan gehad, toen we de Popprijs wonnen met New Wave. Veel ouderen vonden dat niet zo leuk, omdat ze niet van hiphop houden. Maar niemand pakt het ons meer af en inmiddels begint hiphop ook wel populairder te worden in Nederland. De sfeer tijdens Eurosonic is bovendien fantastisch. Mensen zijn gewoon 'aan'."

En pak ook eens een momentje om ertussen uit te gaan: 

"Zondag ga ik naar de motherland. Ik heb vier jaar in Ghana gewoond en straks in het huis van mijn familie. Tien jaar geleden was ik er voor het laatst, dus ik ga vooral iedereen knuffelen. Maar ik wil ook graag de mensen hier mijn land laten zien. Daarom plaats ik filmpjes op Instagram, bijvoorbeeld van de grote waterval die op twee uur rijden van ons huis is. In totaal ben ik maar vijf dagen weg van alle kou hier, maar ik kan niet wachten. Een momentje om ertussen uit te gaan moet je sowieso pakken."