Naast veel populaire kerstmarkten in Duitsland, zijn ook op diverse plekken in Nederland in december markten te bezoeken.

In dit overzicht besteden we aandacht aan kerstmarkten in vijf Nederlandse steden en drie bekende Duitse kerstmarkten.

Kerstmarkt Roest
Waar: Roest, Amsterdam
Wanneer: 18 en 19 december
Gratis
Meer informatie

Struin over de markt op zoek naar een goede kerstoufit, onder het genot van een gloedhete glühwein. Of warm op door een dansje te wagen op de funky beats van onder meer Johnny Mosterd.

Kerst op het Plein 
Waar: centrum, Hoorn
Wanneer: 16, 17 en 18 december
Gratis
Meer informatie

Tijdens de kerstmarkt in Hoorn is er vanalles te doen, van winterse wandelingen tot aan schaatsen op de ijsbaan.Tot de kleine uurtjes blijft het gezellig, dankzij een lang muzikaal programma dat verzorgd is door Herberg Hoorn. 

WinterWelVaart
Waar: der A, Groningen
Wanneer: 16 tot en met 18 december
Gratis
Meer informatie

In de Hoge, Kleine en Lage der A liggen historische schepen waar theatervoorstellingen te bekijken zijn en lokale bandjes spelen. Om de grachten heen zijn kraampjes met kerstsnuisterijen.

Kerstmarkt Delft
Waar: diverse locaties, Delft
Wanneer: 16 tot en met 18 december
Gratis
Meer informatie

Na de Lichtjesavond worden verschillende straten en pleinen in Delft omgetoverd in een kerstmarkt. Door de steegjes klinken vrolijke kerstliedjes en bij de warme chocolademelk worden poffertjes gegeten.

Kerstmarkt Haarlem
Waar: centrum, Haarlem
Wanneer: 10 en 11 december
Gratis
Meer informatie 

De kerstmarkt in Haarlem is één van de oude stempel. Zonder ijsbanen en kermisattracties, maar wel met veel kraampjes en een kerstorkest. Ook wordt in de decembermaand het Bierfestival georganiseerd in de stad.

Kerstmarkt Bremen
Waar: centrum, Bremen
Wanneer: 21 november tot en met 23 december
Gratis
Meer informatie

Een historische kerstmarkt in een sprookjesachtige stad. Ook de route langs de rivier heeft een Middeleeuws tintje, met ouderwetse dranken en een schavot als attractie.

Kerstmarkt Düsseldorf
Waar: centrum, Düsseldorf
Wanneer: 17 november tot en met 23 december
Gratis
Meer informatie 

Op zes verschillende pleinen in Düsseldorf zijn kraampjes te vinden met glühwein en kerstachtige hapjes. Elk plein heeft een ander thema en de kastanjebomen die er staan zijn sfeervol verlicht. 

Kerstmarkt Osnabrück
Waar: centrum, Osnabrück
Wanneer: 25 november tot en met 22 december
Gratis
Meer informatie

Op de kerstmarkt in Osnabrück zijn er bij de kraampjes niet alleen kerstcadeaus te vinden, maar kunnen ook oude ambachten worden bekeken. Bijzonder is ook de levensgrote muziekdoos met heilige figuren aan de voorkant van het stadshuis.