Rondom kerst zijn er weer diverse wintercircussen te bezoeken in Nederland. Wilde dieren mogen niet meer, dus artiesten moesten op zoek naar andere spektakels. NU.nl zet zes wintercircussen op een rij die een bezoek waard zijn. 

Olifanten en leeuwen zijn inmiddels vervangen door paarden en ezels. Maar clowns en acrobaten blijven populair in de meeste wintercircussen. In dit overzicht besteden we onder meer aandacht aan een circus in Dordrecht en Goes. 

Groot Kerstcircus
Waar: Malieveld, Den Haag
Wanneer: 24 december tot en met 8 januari
Kosten: variërend van 19 tot 49 euro
Koop hier je kaarten

Verwacht Hellriders die stunts uithalen op motoren, een muzikale clown en Keniaanse acrobaten. Wilde brulbeesten zijn vervangen door kamelen, paarden en koeien die allerlei trucjes uit kunnen halen.

Wereldkerstcircus
Waar: Carré, Amsterdam
Wanneer: 22 december tot en met 8 januari
Kosten: variërend van 19 tot 69 euro
Koop hier je kaarten 

Het Wereldkerstcircus heeft nog nooit zoveel artiesten gehad als bij deze editie. Met 120 acrobaten, waaronder uit Het Groot Chinees Staatscircus, zet het circus een record. Een bijzondere gast is circusicoon Fredy Knie Jr. die zijn 65-jarige jubileum viert. Zijn act met het betoverende paardencarrousel werd bekroond met een Gouden Clown.

Circus Barani
Waar: Goes
Wanneer: 23 december tot en met 8 januari
Kosten: 14 tot 16 euro
Reserveer je kaarten

Een klein familiecircus met lenige acrobaten, maar vooral de dieren staan in het middelpunt. Circus Barani heeft geiten, duiven, honden en pony’s.

Kerstcircus Nijmegen
Waar: Jonkerbosplein, Nijmegen
Wanneer: van 23 december tot en met 3 december
Kosten: 27 tot 29 euro
Koop hier je kaarten 

Het kerstcircus legt de nadruk op een voorstelling met zoveel mogelijk dieren. Het circus protesteerde eerder dan ook tegen het verbod op wilde dieren. Welke tammere dieren precies zullen schitteren, is nog niet bekend.

Kerstcircus Ahoy
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 24 tot en met 30 december
Kosten: 25 tot 32 euro
Koop hier je kaarten

Een groot circus met spectaculaire acrobatiek, fascinerende magie en capriolen van clowns. Ook dieren waaronder paarden en ezels zijn te zien.

Wintercircus 
Waar: Utrecht
Wanneer: 24 december tot en met 5 januari
Kosten: 19 tot 49 euro
Koop hier je kaarten

Tijdens het Wintercircus in Utrecht zijn bekroonde clowns te zien, naast Cubaanse acrobaten en een lichtshow van Laser Man. Trouwe viervoeters stelen de show in de Honden Comedy.