Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Deze zondag kunnen we legokastelen bouwen, dansen door de bibliotheek en hemels leren zingen. 

Shores like you
Wat: tentoonstelling
Waar: Amsterdam
Kosten: 8 euro aan de deur

Zondag is de laatste kans om de wonderlijke tentoonstelling Shores Like You te bekijken in Huis Marseille. De foto's die Scarlett Hooft Graafland voor de tentoonstelling vastlegde, zijn elk gemaakt op een afgelegen plek met een exotisch karakter. Maar de foto's werpen ook een blik op menselijke inmenging en problematiek, van milieuvervuiling tot de worstelingen van vluchtelingen.

Bouwblokjes
Wat: evenement
Waar: Venray
Kosten: 4 euro aan de deur

Lego is al decennialang een populair speelgoed onder kinderen, maar spreekt ook nog steeds sommige volwassenen aan. Deze Bouwblokjes-beurs speelt daar op in, met bouwwedstrijden en lego-demonstraties. Kinderen die even pauze willen nemen van het maken van hun lego-kastelen, kunnen ook terecht in het doolhof of op de springkussens.

Dancing in the Library
Wat: dans
Waar: Amsterdam
Kosten: gratis

Vaak is de bibliotheek een rustige plek, waar stilte is geboden. Maar deze zondagmiddag ligt dat anders in de OBA. De artiesten van Dance Artists in Residence dansen dan door de bieb heen. Ook het publiek zit niet stil, want iedereen wordt uitgedaagd om mee te doen.

Surinaams theater
Wat: theater
Waar: Amsterdam
Kosten: vanaf 28.15 euro
Koop hier je kaarten

Roué Verveer ging al op zoek naar zijn roots in de educatieve documentaire De Slavernij van NPS. Maar zijn Surinaamse wortels behandelt de stand-up comedian vooral ook met humor. Eerst in zijn show Typisch Surinaams en nu in Tjar a Lobi, volledig Surinaams gesproken.

Eefje Wentelteefje
Wat: jeugdtheater
Waar: Eindhoven
Kosten: 4.50 euro
Koop hier je kaarten

Eefje Wentelteefje is de hoofdpersoon in de komische strip van Jeroen de Leijer. Zondag staat het eigenwijze meisje met de twee vlechtjes in het theater, waarbij ze in een heuse Sinterklaasvoorstelling speelt.

Badplaats Wintersessies
Wat: evenement
Waar: Amsterdam
Kosten: Gratis

Op het dak van het Volkshotel kunnen rustzoekers deze zondag vanuit de hot tub genieten van een muzieksessie en van het uitzicht. Vanwege de kou is een warm drankje in de hand wel aan te raden.

Workshop Oosters-Orthodoxe zang
Wat: workshop
Waar: Den Haag
Kosten: 15 euro
Koop hier je kaarten

Leer te zingen als een engel tijdens deze kennismaking met Oost-Orthodoxe zang, op de eerste dag van het Festival Sacred Songs in Den Haag. De Oost-Orthodoxe muziekstroming staat bekend om meerstemmigheid en hemelse klanken. de workshop is toegankelijk voor zangers van elk niveau. 

Frantz - François Ozon
Wat: romantisch drama, zwart wit
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Kosten: 10.50 euro
Koop hier je kaarten

Deze Frans-Duitse film speelt zicht net na de Eerste Wereldoorlog af. Een Franse soldaat gaat op zoek naar de ouders van een Duitse soldaat die hij in de loopgraven heeft doodgeschoten. Tijdens zijn bezoek wordt hij verliefd op de weduwe van de Duitse soldaat, die nog niets van zijn geheim weet.

Jóhann Jóhannson 
Wat: concert
Waar: Amsterdam
Kosten: 18 euro
Koop hier je kaarten 

De bijzondere componist Jóhann Jóhannson staat deze week in Nijmegen en Amsterdam met een grote audiovisuele compositie en album Orphée. De IJslander staat bekend om zijn fragiele muziek met electro-akoestische invloeden.