Om zeker te zijn van een kaart voor je favoriete concert, is het vaak verstandig om er vroeg bij te zijn. NU.nl zet acht evenementen op een rij die deze week in de voorverkoop zijn gegaan.

In dit overzicht besteden we onder meer aandacht aan een psychedelisch concert met een vleugje gospel en een festival dat ooit ontstond dankzij Armand's uitspraak 'No blow, no show'. 

Festival Musilac
Start: 29 november 2016
Festival: 13 tot en met 16 juli 2017
Kosten: 209 euro voor een weekendticket
Koop hier je kaarten

Festival Musilac wordt elke zomer georganiseerd in het Franse plaatsje Aix-les-Bains, dat gelegen is aan een groot meer. Het festival staat bekend om de verscheidenheid aan genres die er te horen is, met onder meer elektro en reggae. Speciaal voor de vijftiende editie is er een extra dag waarop allerlei bands optreden, waaronder Phoenix en Die Antwoord.

Waylon 
Start: 1 december 2016
Festival: 23 februari 2017
Kosten: 27.50 euro
Koop hier straks je kaarten 

Op jonge leeftijd was Waylon al bezig met het maken van countrymuziek. In 2014 ging zijn droom in vervulling toen hij een plaat opnam in countrystad Nashville. Waylon is daarnaast de eerste Nederlander die een contract tekende bij platenlabel Motown. Toch heeft hij zijn bekendheid vooral te danken aan zijn deelname aan Holland’s Got Talent en aan het Eurovisie Songfestival. In februari treedt de zanger op in het Paard van Troje in Den Haag.

My Baby
Start: 1 december 2016
Festival: 17 en 23 maart 2017
Kosten: 19.50 euro
Koop hier straks je kaarten

Afgelopen festivalseizoen was My Baby op allerlei plekken in Nederland te zien en bracht daar festivalgangers in trance met psychedelische muziek. Dankzij onder meer gospel-invloeden laat het trio uit Nederland en Nieuw-Zeeland bij elk optreden een unieke sound horen. De bandleden ontmoetten elkaar op reis en nog steeds touren ze over de hele wereld. Naast kleine barretjes en middelgrote festivals doen ze nu ook grote locaties aan, zoals volgend jaar TivoliVredenburg en de Melkweg. Voor het album Shamanaid won My Baby een Edison Pop 2016 Award

Volbeat
Start: 1 december 2016
Festival: 5 september 2017
Kosten: vanaf 55 euro
Koop hier straks je kaarten 

De Deense metalband Volbeat combineert harde, scheurende muziek met rockabilly. Hun nieuwe album Seal the Deal & Let's Boogie kwam begin dit jaar uit en stond in diverse landen op nummer één. Eerder waren de Denen al te bewonderen in een uitverkocht Ziggo Dome. De band rondom frontman Michael Poulsen is volgend jaar te zien op industrieterrein Strijp-S te Eindhoven.

Dicky Woodstock Popfestival 
Start: 1 december 2016
Festival: 3, 4 en 5 augustus 2017
Kosten: 65 euro voor een passe-partout
Koop straks hier je kaarten 

Dit Woodstock-festival wordt gehouden in het plaatsje Steenwijkerwold, onder het mom 'plattelandsfeesten, de mooiste feesten!'. Het festival is ontstaan omdat Armand in een plaatselijk café op zou treden, maar hier niet zou mogen blowen. 'No blow, no show' was daarop zijn antwoord, zodat er een zoektocht werd gestart naar een andere locatie. Hier spelen nu jaarlijks diverse bands tijdens DIcky Woodstock Popfestival, waaronder dit jaar Doe Maar. 

Jojo
Start: 2 december 2016
Concert: 18 januari 2017
Kosten: 22 euro
Koop hier straks je kaarten 

JoJo brak op 13-jarige leeftijd door met het nummer Leave (Get Out). Ze bereikte een eerste plek in de top40 en was daarmee één van de jongste artiesten ooit die bovenaan de hitlijsten stond. Het laatste album van JoJo met de naam Mad Love kwam in oktober dit jaar uit. Volgend jaar is de zangeres te zien in Paradiso. 

Kiss
Start: 2 december 2016
Concert: 24 mei 2017
Kosten: vanaf 59 euro
Koop hier straks je kaarten 

De Amerikaanse glamrockband Kiss kreeg op eigen grond maar liefst 28 gouden platen, maar is overal ter wereld bekend. Niet in het minst vanwege de opvallende schilderingen op hun gezichten. Een avond met Kiss moet garant staan voor knallend vuurwerk en bloedspuwen. Ter ere van hun veertig jarige jubileum trad de band in 2015 al op in Ziggo Dome. Volgend jaar zijn de excentrieke bandleden te zien in Ahoy.

Amy MacDonald
Start: 2 december 2016
Concert: 5 maart 2017
Kosten: 32.50 euro
Koop hier straks je kaarten 

De 29-jarige zangeres brak al op haar achttiende door met de hit This Is The Life. Binnenkort komt haar nieuwe album uit. Hierop laat ze 'een groter bereik' horen en daarmee een grotere variatie in haar liedjes,wat de fans ook zal opvallen tijdens haar optreden volgend jaar in TivoliVredenburg.