Terwijl buiten de temperaturen dalen staat het Nederlandse clubcircuit deze week weer te zweten van goede muziek. Van Tom Odell tot Jóhann Jóhannson en van rap tot indiepop; voor elke muziekliefhebber wat wils.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Tom Odell - 1 december, TivoliVredenburg, Utrecht, 2 december, 013 Tilburg, 4 december, TivoliVredenburg, Utrecht

De Engelse singer-songwriter Tom Odell brak in 2012 door met het emotionele nummer 'Another Love'. In juni verscheen zijn tweede album ‘Wrong Crowd’ dat hij al live aan de man bracht op onder andere Pinkpop. Het is dan ook geen verrassing dat één concert in TivoliVredenburg niet genoeg was! Komend festivalseizoen gaan we ook weer van Tom Odell horen. Shows op Paaspop en Concert at Sea zijn al bevestigd.

Meer informatie concerten Tom Odell

Frightened Rabbit - 28 november, Paradiso Noord, Amsterdam

Frightened Rabbit werd in 2004 opgericht in Glasgow door zanger Scott Hutchison. Dit jaar was de band al toe aan een vijfde plaat en zag het de tent volstromen tijdens het optreden op Down The Rabbit Hole. Deze week doen ze nog een keer Nederland aan. Ze staan op maandag 28 november in Paradiso Noord in Amsterdam.

Meer informatie concert Frightened Rabbit

Elephant Stone - 29 november, V11, Rotterdam, 30 november, Paradiso, Amsterdam

Een bijzondere act is in Rotterdam en Amsterdam te vinden deze week. De Canadese indie-rockband Elephant Stone staat bekend om een unieke sound vol Indiase invloeden. Een eclectische mix met een perfecte balans tussen pop en psychdelia. Ga dat zien in Rotterdam of Amsterdam.

Meer informatie concerten Elephant Stone

Ry X - 3 december, TivoliVredenburg, Utrecht

Dit jaar stond hij al op het podium op Lowlands waar het publiek aan zijn lippen hing. Deze week doet de Australische muzikant RY X dat nog eens gladjes over in TivoliVredenburg. Reken op rauwe, melancholieke nummers begeleid door een bijzondere stem waar je emoties zeker op loskomen.

Meer informatie concert Ry X

Bazart - 27 november, TivoliVredenburg, Utrecht, 30 november, Rotown, Rotterdam, 1 december, Doornroosje, Nijmegen, 2 december, Patronaat, Haarlem

De Vlaamse band Bazart is op dit moment bezig met een succesvolle najaarstour langs de Nederlandse clubs. Met de donkere indiepop in de moedertaal, zoals de band de muziek zelf omschrijft, lijkt Bazart een bijzondere noot te slaan in het Nederlandstalige muzieklandschap. In België vult de band moeiteloos het Belgische equivalent van de HMH. In Nederland nu nog te zien op de poppodia!

Meer informatie concerten Bazart

Rag'n'Bone Man - 29 november, Melkweg, Amsterdam

Rag‘n’Bone Man is een hiphop, soul en rauwe blues performer met een machtige stem. Eerder gaf hij al indrukwekkende shows op North Sea Jazz en Lowlands. Deze week staat de Londenaar in de Melkweg in Amsterdam met materiaal van zijn nieuwe album wat binnenkort uitkomt.

Meer informatie concert Rag'n'Bone Man

Sevn Alias - 1 december, Paard van Troje, Den Haag, 2 december, Nieuwe Nor, Heerlen, 3 december, Underground, Lelystad, 8 december, Doornroosje, Nijmegen, 9 december, Victorie, Alkmaar, 10 december, Simplon, Groningen

De Amsterdamse rapper Sevn Alias gaat hard! Na twee mixtapes bracht de artiest begin november zijn nieuwe album 'Trap Grammy' waarmee hij deze maand door heel Nederland te zien is. Verwacht een keiharde live hiphopshow gevuld met vlijmscherpe raps en beats.

Meer informatie concerten Sevn Alias

M83 - 29 november, TivoliVredenburg, Utrecht

Het Franse M83 is sinds de doorbraak in 2011 niet meer weg te denken uit tv-series, films en commercials, waar hun muziek talloze keren werd gebruikt. Dit jaar leverde de band rondom oprichter Anthony Gonzalez alweer hun zevende studioalbum uit waar ze deze week mee in TivoliVredenburg staan.

Meer informatie concert M83

Jóhann Jóhannson - 2 december, Doornroosje, Nijmegen, 4 december, Paradiso, Amsterdam

De bijzondere componist Jóhann Jóhannson staat deze week in Nijmegen en Amsterdam met een grote audiovisuele compositie en album ‘Orphée. De IJslander staat bekend om zijn fragiele muziek met electro-akoestische invloeden.

Meer informatie concerten Johann Johannson

Gangstagrass - 30 november, Winston, Amsterdam, 1 december, Mezz, Breda, 2 december, So What, Gouda, 3 december, Schaaf City Theater, Leeuwarden, 4 december, Luxor Live, Arnhem

Het is niet een voor de hand liggende combinatie, maar Gangstagrass speelt toch echt een mix van bluegrass en hiphop. Ze hebben een soundtrack gemaakt voor de Amerikaanse misdaadserie Justified en is hiervoor genomineerd voor de Emmy Award. Gangstagrass treedt in telkens nieuwe formatie aan, waarmee ze jonge talentvolle rappers de kans geven.

Meer informatie concerten Gangstagrass

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo. http://www.podiuminfo.nl/concertagenda