Naast veel populaire kerstmarkten in Duitsland, zijn ook op diverse plekken in Nederland in december markten te bezoeken.

In dit overzicht besteden we aandacht voor kerstmarkten in onder meer Zeeland en Gelderland.

Vesting Bourtange
Waar: Groningen
Wanneer: 3, 4, 10, 11, 17 en 18 december
Kosten: 3,00 euro
Meer informatie

Het oude vestigingsstadje Bourtange is van zichzelf al sfeervol, maar met de vele lichtjes en kraampjes komt de kerstsfeer echt tot stand. Rijd bijvoorbeeld ook een winters rondje op schaatsbaan Sikkepit.

Bestse Kerstmarkt
Waar: Noord-Brabant
Wanneer: 3, 4, 10, 11, 17 en 18 december
Gratis entree
Meer informatie

Tussen de planten in de 5.000m2 grote kas van Perkplantenkwekerij Leijte, zijn vele kraampjes met kerstcadeautjes en lekkernijen te vinden. Hang ook een warme kerstboodschap voor iemand in de grote wens-kerstboom.

Winterfair Heinkenszand
Waar: Zeeland
Wanneer: 2,3 en 4 december
Gratis entree
Meer informatie

Naast de gebruikelijke hapjes en kerstattributen zijn ook proeverijen en demonstraties te vinden op de Winterfair van Heinkenszand. Het thema 'Glitter en Glamour' komt zoals elk jaar niet alleen terug in de versieringen, maar ook in de fonkelende kleding van de deelnemers. Op zaterdag 3 december komt zelfs Sinterklaas even langs.

Winterfair Garderen
Waar: Gelderland
Wanneer: 1 tot en met 3, 7 tot en met 10 december
Kosten: 6,50 euro
Meer informatie

In beeldentuin Garderen wanen bezoekers zich in de wereld van Dickens en worden ze toegezongen door zangkoren. Op deze kerstmarkt op de Veluwe zijn meer dan tachtig kraampjes te vinden.

Kerstmarkt Magisch Maastricht
Waar: Limburg
Wanneer: Vanaf 2 december
Gratis entree
Meer informatie 

De kerstmarkt in Maastricht wordt groots opgezet, met een overdekte schaatsbaan en een reuzenrad. Jaarlijks komen er dan ook bijna een miljoen bezoekers af op deze kerstmarkt.

Winter Fair Rotterdam
Waar: Zuid-Holland
Wanneer: vanaf 30 november
Kosten: 13,50 euro
Koop hier je kaarten

Zo'n tweehonderd kraampjes staan klaar met kerstartikelen, groendecoratie en bijvoorbeeld boekingen voor winterse trips. De kerstmarktbezoeker kan zelf ook volop aan de slag, met bijvoorbeeld de workshop kerststukjes maken of tijdens de Winter-bingo.