Nederland staat ieder weekend bol van de concerten, exposities en andere culturele activiteiten. NU.nl zet de leukste op een rij.

Deze zondag kunnen we dwalen in kloosterkamers, griezelig leren schrijven of Finse glühwein drinken. 

Hidden Treasures
Wat: festival
Waar: Ottersum
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaarten

Verdwaal in de gangen van de oude kloosterkamers en stuit daar op jonge muzikale talenten die optredens verzorgen in het nonnen-verblijf of in het voormalige lab. Bij eerdere edities waren in het oude klooster van Ottersum inmiddels bekende artiesten te vinden, waaronder de Utrechtse singer-songwriter Eefje de Visser. 

A Chorus Line
Wat: musical
Waar: Middelburg
Kosten: 45 euro
Koop hier je kaarten 

Tijdens de musical A Chorus Line neemt het publiek een kijkje in het leven van aanstormende danstalenten. Ze worden gevolgd tijdens een zenuwslopende dansauditie, die te vergelijken is met de talentenjachten die we nu kennen. Op Broadway ging deze musical al in première in 1975. Tien jaar later kwam er een filmversie, met Michael Douglas in één van de hoofdrollen.

IDFA
Wat: film
Waar: Amsterdam
Kosten: divers
Koop hier je kaarten

Zondag is de laatste kans om naar het documentaire-festival IDFA te gaan. Speciaal voor jonge kijkers wordt er op deze dag een junior-middag georganiseerd in Eye Cinema. Kinderen vanaf tien jaar kunnen daar documentaires bekijken over leeftijdsgenoten van over de hele wereld.

My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Wat: workshop
Waar: Rotterdam
Kosten: 30 euro
Koop hier je kaarten

Kerkhoven, oude heksen en spoken. Middels deze ingrediënten schrijft thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt met gemak de meest angstaanjagende verhalen, zodat de enge wezens voor de lezer echt tot leven komen. Pak zelf de pen om griezelige scenes te beschrijven met behulp van deze meesterverteller. Olde Heuvelt won onder meer de Nederlandse Harland Award  voor verbeeldingsliteratuur.

Meesterlijk
Wat: evenement
Waar: Amsterdam
Kosten: 10 euro, aan de deur

In de Westergasfabriek vestigt zich voor een aantal dagen een mini-stad, waar zelfproducerende vaklieden hun mooiste producten tonen. In het stadje vindt de bezoeker allerlei mooie hebbedingen, van elegante hoge hakken tot hippe mobielhoesjes. Naast een groot aanbod op het gebied van mode en design is er bijvoorbeeld ook foodkunst te vinden. 

Jordan Wolfson: Manic/Love
Wat: expositie
Waar: Amsterdam
Kosten: 18 euro
Koop hier je kaarten

De jonge kunstenaar Jordan Wolfson reflecteert op de digitalisering van de samenleving met een tweeluik in het Stedelijk Museum. In beide delen staan mensfiguren centraal, die worden aangedreven door computers. De eerste expositie is vanaf zondag te zien. Daarin toont Wolfson videowerken en digitale schilderijen, afgewerkt met pop-art en populaire hits. De volgende tentoonstelling start in februari. 

Retrocon
Wat: evenement
Waar: Rotterdam
Kosten: variërend tussen 12.50 en 19.50 euro
Koop hier je kaarten

Comic Con organiseert een evenement speciaal voor liefhebbers van strips en superhelden, die nostalgisch zijn naar het verleden. Centraal staan bijvoorbeeld Star Wars uit de jaren ’70 en DragonBall Z uit de negentiger jaren. Bij Retrocon is veel merchandise te vinden, maar de dag draait vooral ook om entertainment van onder meer Storm Troopers.

De Peiling
Wat: cabaret
Waar: Hoofddorp
Kosten: 27 euro
Koop hier je kaarten

De spannende verkiezingen in Amerika zijn door veel mensen op de voet gevolgd. Maar binnenkort is het in ons eigen land ook tijd om een nieuwe regering te kiezen. In de try-out van de nieuwe voorstelling van Freek de Jonge staan daarom de aankomende verkiezingen in Nederland centraal. Hierin duidt hij op komische wijze de staat van het land en peilt hij de stemming.

Nocturnal animals - Tom Ford
Wat: thriller
Waar: Eye
Kosten: 10 euro
Koop hier je kaarten 

Een kunsthandelaar uit Los Angeles krijgt een boek in de brievenbus dat geschreven is door haar ex-man. Het boek blijkt over hun pijnlijke verleden te gaan. Terwijl hun verleden wordt opgerakeld, komen duistere zaken van het ex-paar aan het licht. Een onheilspellende thriller met topacteurs Amy Adams en Jake Gyllenhaal.

Finse Kerstmarkt
Wat: evenement
Waar: Rotterdam
Gratis entree

De kerstmarkt in de Finse Zeemanskerk heeft volop Finse glühwein (Glögi) in de aanbieding, naast andere lekkernijen. Vind tijdens het rondslenteren op de markt de perfecte Finse kersttrui of maak tijdens de loterij kans op een reisje naar Finland.