Om zeker te zijn van een kaart voor je favoriete concert, is het vaak verstandig om er vroeg bij te zijn. NU.nl zet zeven concerten op een rij die deze week in de voorverkoop zijn gegaan.

In dit overzicht besteden we vooral aandacht aan grote concerten in Amsterdam en Utrecht.

P60, Amstelveen: Diggy Dex
Start: 19 november 2016
Concert: 3 maart 2017
Kosten: 14.00 euro
Koop hier je kaarten 

Diggy Dex is al zo'n tien jaar bezig als rapper. Inmiddels is hij dan ook een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop-scene. In september verscheen zijn vijfde album Golven, met hits als Treur niet (Ode aan het leven). Ook is op het album het gevoelige liedje Laten we Dansen te horen, dat Diggy Dex samen met Paul de Munnik opnam voor zijn ernstig zieke nichtje. In het teken van dit album tourt hij door Nederland en doet hij verschillende podia aan, waaronder P60 in Amstelveen.

TivoliVredenburg, Utrecht: Angel Olsen
Start: 24 november 2016
Concert: 25 mei 2017
Kosten: 20.00 euro
Koop hier straks je kaarten

Angel Olsen begon als achtergrondzangeres van folkrocker Bonnie 'Prince' Billy. Als solo-artiest zingt ze in hetzelfde genre als de zanger, maar experimenteert ze ook met nieuwe stijlen. Haar meest recente album My Woman kwam in september uit en werd bejubeld in onder meer de Volkskrant, die het album vier sterren gaf.

Amsterdam ArenA, Amsterdam: Armin van Buuren
Start: 24 november 2016
Concert: 13 mei 2017
Kosten: nog onbekend

De bekende Nederlandse DJ Armin van Buuren zit binnenkort alweer twintig jaar in het vak. Dat viert hij volgend jaar met een groot feest in de Arena. In een set van vier uur blikt van Buuren terug op al zijn tours en albums, maar laat hij ook nieuwe nummers horen. Dat doet hij niet alleen, maar met gastoptredens van artiesten waarmee de DJ al eerder samenwerkte.

Heineken Music Hall, Amsterdam: Emeli Sandé
Start: 25 november 2016
Concert: 29 maart 2017
Kosten: 39 euro

Emeli Sandé studeerde vier jaar medicijnen, tot ze besloot om een platencontract te tekenen bij Virgin records. Sindsdien had ze veel succes als zangeres en won ze verschillende prijzen, waaronder voor het Beste Britse Album in 2013. Onlangs bracht Sandé, na een lange stilte, het album Long Live The Angels uit.

Tolhuistuin, Amsterdam: Cigarettes After Seks
Start: 25 november 2016
Concert: 13 april 2017
Kosten: 14.75 euro
Koop hier straks je kaarten

Vorig jaar stond de melancholische popband Cigarettes after Seks nog op London Calling. Ook trad de band uit Brooklyn op in een uitverkocht Bitterzoet. Vanwege het succes is Cigarettes After Seks nu in de grotere locatie Paradiso Noord te zien. De muziek van de band wordt ook wel vergeleken met die van Low en Beach House.

Heineken Music Hall, Amsterdam: the xx
Start: 25 november 2016
Concert: 13 april 2017
Kosten: 42.00 euro

Onlangs kwam het nieuws dat the XX weer een album uit gaat brengen. In februari kunnen fans de nieuwe nummers beluisteren tijdens een concert in de Heineken Music Hall, dat tegen die tijd omgedoopt is tot AFAS Live. In bekende liedjes van het vorige album, zoals Angels en VCR, zijn droomachtige indiebeats te horen met ietwat contrasterende gevoelige zang.

Tivolivredenburg, Utrecht: Two Door Cinema Club
Start: 25 november 2016
Concert: 28 februari 2017
Kosten: 31.50 euro

Met vrolijke elektro-geluiden laat de Ierse indieband stevige nummers horen, soms met een maatschappijkritische noot. Zo is de track We are ready op hun nieuwe album Glasgow een protest tegen de consumptiemaatschappij. Het album is verder geïnspireerd op de recentelijk overleden muzikale helden Prince en David Bowie.