Het thema van het Coen en Sander Fest 2017 is Winterspiele. Dit maakten de 538-dj's maandag bekend. 

Samen met Nicolien Sauerbreij ontstaken Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maandag het vuur dat de winnares van olympisch goud bezorgt bij het muzikale winterfestijn in de AFAS Live in Amsterdam.

Swijnenberg: "Het thema dit jaar is Winterspiele. Je moet denken aan alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft. Het is een uitgelezen mogelijkheid om lekker met al je collega's of vrienden of klasgenoten naar het fest te komen zodat je een heel team kunt uitbeelden." Lantinga: "Je kunt een heleboel gezelligheid en vrolijkheid verwachten met de beste en slechtste artiesten die het land te bieden heeft. Kortom, een topfeest zonder enige pretenties."

Line-up 

De kaartverkoop voor Das Coen und Sander Fest 2017 begint woensdagmiddag op de website van 538. De line-up wordt nog bekendgemaakt in de Coen & Sander Show. Lantinga heeft daar al wel ideeën over: "Het is altijd leuk om feestartiest uit de jaren negentig te hebben, iets van weleer. Het is ook leuk om wat gitaren te hebben en een dance-act of dj naast een Nederlandstalige artiest, al dan niet in rapvorm."

Swijnenberg: "De dresscode heeft alles te maken met de Olympische Winterspelen. We vinden het leuk als iedereen zijn best doet er als een olympische sporter uit te zien. Ik twijfel nog tussen mijn bobsleepak, ski-muts, ijshockey outfit of curlingkleding."